Το πολυτελές τρένο, που διασχίζει την Ευρώπη, από το Λονδίνο έως τη Βενετία, ετοιμάζεται να επιστρέψει στις ράγες και να επανεκκινήσει τα δρομολόγιά του, τη στιγμή που η Γηραιά Ήπειρος έχει αρχίσει να βγαίνει σταδιακά από το lockdown.

Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο και τώρα αυτό σας γεμίζει φόβο, τον Αύγουστο θα έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στην Ευρώπη με μία διαφορετική επιλογή… πολυτελείας.

Το τρένο υψηλών προδιαγραφών Orient Express θα μπει πάλι σε τροχιά από τις 5 Αυγούστου. Προς το παρόν, μπορείτε να κάνετε κράτηση για τις καμπίνες για ταξίδια από το Παρίσι στη Βενετία ή το Λονδίνο στη Βερόνα, και αντίστροφα.

Η κράτηση μιας καμπίνας για το ταξίδι Βενετία-Λονδίνο, που περιλαμβάνει μία διανυκτέρευση, ένα ποτό καλωσορίσματος, ένα δείπνο τεσσάρων πιάτων, ένα μεσημεριανό γεύμα τριών πιάτων, ένα ευρωπαϊκό πρωινό, brunch και απογευματινό τσάι, δεν είναι οικονομική, αφού οι τιμές ξεκινούν από 2.200 £ (2.436 €, 2.746 $) ανά επιβάτη, με τις ημερομηνίες για το τέλος Αυγούστου να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Βέβαια, το ταξίδι με το Orient Express δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με την προ-Covid-19 εποχή, αλλά αυτό δεν θα στερεί την πολυτέλεια. Το τρένο θα έχει χωρητικότητα περίπου 50% – 88 άτομα σε σύγκριση με το συνηθισμένο 164 -, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να θερμομετρώνται κατά την άφιξή τους.

Επί του παρόντος, τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία είναι ανοιχτές σε διεθνείς ταξιδιώτες, αν και σημειώνεται ότι οι επιβάτες που φθάνουν στη Γαλλία από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται σε περίοδο καραντίνας 14 ημερών. Οι επιβάτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επίσης να απομονωθούν για 14 ημέρες και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας συμβουλεύει τους Βρετανούς υπηκόους να μην σχεδιάζουν διεθνή ταξίδια αυτή τη στιγμή.