Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Έκθεση Τουρισμού – Γαστρονομίας «Grekland Panorama», την πρώτη έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα στην Βόρεια Ευρώπη, η οποία θα λάβει χώρα στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015 στο εντυπωσιακό εκθεσιακό κέντρο της Στοκχόλμης, το Ericsson Globe.

Η 2η έκθεση Grekland Panorama 2015 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

Οι συμμετοχές από τον ιδιωτικό κλάδο όπως και των τοπικών φορέων φθάνουν τους 165 εκθέτες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να αγγίξει τους 10.000 αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η Ελλάδα στη Σουηδία, ως προορισμός.

Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει δυναμικά στην έκθεση Grekland Panorama με στόχο την ανάδειξη της Σιθωνίας Χαλκιδικής ως τουριστικό προορισμό, καθώς προσφέρεται πέρα των μορφών του κλασικού τουρισμού και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως γαστρονομίας, συνεδριακού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, υγείας & ευεξίας, golf, περιπατητικών διαδρομών, θαλάσσιου τουρισμού & καταδύσεων, διοργάνωσης ιππικών αγώνων και άλλων.

Στο Porto Carras γίνεται τα τελευταία χρόνια συστηματική προσπάθεια ανάδειξης των εναλλακτικών αυτών μορφών τουρισμού αφού αποτελεί από μόνο του “alternative tourism destination”.

Για το Porto Carras Grand Resort, η συμμετοχή στην έκθεση Grekland Panorama, σηματοδοτεί την στοχευμένη στρατηγική που έχει υιοθετήσει για προσέλκυση επισκεπτών από τη Σκανδιναβική αγορά. Ενέργειες τέτοιου τύπου βοηθούν καταλυτικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης σε όλη την Β. Ελλάδα και  στην Χαλκιδική.