Στο κέντρο της πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και μαγειρικής σκηνής της Μαδρίτης, το Radisson Hotel Group ανοίγει το πρώτο του Radisson RED στην Ισπανία, καλωσορίζοντας τη ζωντανή μάρκα lifestyle στη χώρα.

Το Radisson RED Madrid βρίσκεται στην Calle de Atocha, μια από τις κύριες πολυσύχναστες λεωφόρους της Μαδρίτης και στην καρδιά του Χρυσού Τριγώνου της Τέχνης, λίγα βήματα μακριά από μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία τέχνης, γκαλερί και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το ξενοδοχείο είναι ένας γαστρονομικός προορισμός από μόνος του, με τρεις προσφορές από τον σεφ 5 αστέρων Michelin Eneko Atxa, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην ταράτσα και προσφέρει απαράμιλλη θέα στην πόλη.

 

Το άνοιγμα του πρώτου Radisson RED στην Ισπανία αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης του Ομίλου για άνοιγμα 20 νέων ξενοδοχείων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μετά τα πρόσφατα επιτυχημένα εγκαίνια των Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla, Radisson Collection Hotel Gran Vía Bilbao και Ξενοδοχείο Radisson Blu 1882, Βαρκελώνη Sagrada Familia.

 

Το Radisson RED Madrid καταλαμβάνει μια ιστορική τοποθεσία, αρχικά ένα βιομηχανικό κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως πριονιστήριο το 1800 πριν γίνει ξενοδοχείο 100 χρόνια αργότερα.

Τώρα κατά την άφιξή τους, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από ένα κόκκινο, statement γλυπτό μιας αρκούδας και ενός δέντρου, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο στην είσοδο του ξενοδοχείου. Το γλυπτό εμπνέεται από το αυθεντικό μνημείο της αρκούδας και της φράουλας της πόλης που βρίσκεται στην πλατεία Puerta del Sol και αντιπροσωπεύει τα σύμβολα της Μαδρίτης.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 260 μοντέρνα δωμάτια, 10 από τα οποία είναι σουίτες. Καθένα από τα δωμάτια και τις σουίτες ενσωματώνει το χαρακτηριστικό τολμηρό, πρωτοποριακό ντιζάιν και δημιουργικά έργα τέχνης της Radisson RED, με επίκεντρο το σχεδιασμό, καθώς και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και μπαλκόνια με θέα στην πόλη.

Έργα τέχνης που φαίνονται σε όλη την ιδιοκτησία είναι εμπνευσμένα από την εποχή της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, καθώς και από έργα στο κοντινό μουσείο Prado. Η συλλογή έργων τέχνης Radisson RED στοχεύει να είναι ευέλικτη, συνδέοντας με την παγκόσμια νοοτροπία των επισκεπτών. Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου καλωσορίζουν τους επισκέπτες στο λόμπι με άνετα, άνετα καθίσματα και ζεστό φωτισμό. Τοπικές πινελιές φαίνονται στους ανελκυστήρες, όπου τα πάνελ είναι επενδεδυμένα με τα τυπικά υφάσματα της Μαδρίτης.

Το Radisson RED Madrid βρίσκεται μόλις 500μ. μακριά από το σιδηροδρομικό σταθμό Atocha της Μαδρίτης και βρίσκεται κοντά σε διάσημα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και μουσεία τέχνης. Μεταξύ αυτών είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο Museo Reina Sofia, γνωστό για την εντυπωσιακή συλλογή έργων ζωγραφικής του 20ου αιώνα.

το Μουσείο Thyssen-Bornemisza, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή στον κόσμο μετά τη Βρετανική Βασιλική Συλλογή. και το εμβληματικό Μουσείο Πράδο, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων ζωγραφικής του Γκόγια και του Βελάσκεθ στον κόσμο, καθώς και έργα πολλών άλλων Ισπανών και ξένων καλλιτεχνών. Το ξενοδοχείο απέχει επίσης λίγα μόνο μέτρα από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, καθώς και από το Τοπίο του Φωτός, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.