Το Shanghai Disney Resort γιόρτασε την πρώτη του επέτειο με μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, ο Bob Iger.

Στο πάρτι γενεθλίων ο Iger είπε στους επισκέπτες ότι το θεματικό πάρκο της Σαγκάης είχε «τεράστια επιτυχία», προσελκύοντας περισσότερες από 11 εκατ. επισκέψεις κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του.

Το Shanghai Disney Resort είναι ήδη το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της εταιρείας και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον με ήδη ανακοινωθέντα σχέδια για μια νέα ζώνη Toy Story, η οποία προγραμματίζεται να ανοίξει το 2018.

“Η πρώτη επέτειος του Shanghai Disney Resort είναι η αιτία για μια μεγάλη γιορτή για όλους όσους εμπλέκονται στο να φέρουν αυτό το εντυπωσιακό όνειρο στη ζωή”, δήλωσε ο Iger. “Είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους της Κίνας για την επιτυχία αυτής της μοναδικής επιτυχίας – περισσότεροι από 11 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν ήδη επισκεφτεί και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε πολλά ακόμα τα επόμενα χρόνια”.

Υπενθυμίζεται ότι το Shanghai Disney Resort διαθέτει έξι θεματικές εκτάσεις, δύο ξενοδοχεία, μια εμπορική περιοχή και μια περιοχή εστίασης καθώς και ένα μεγάλο πάρκο. Αρχικά είχε προβλεφθεί να ανοίξει το 2015, αλλά η επέκταση του πεδίου εφαρμογής του έργου ώθησε την ημερομηνία έναρξης στις 16 Ιουλίου 2016.