Καθημερινά, αποστέλλονται πάνω από 18 δισ. SMS ανά τον κόσμο δηλαδή περίπου 200.000 σύντομα γραπτά μηνύματα ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό καθιστά το SMS το δημοφιλέστερο εργαλείο επικοινωνίας παγκοσμίως, 28 χρόνια από την αποστολή του πρώτου γραπτού μηνύματος.

Η εκρηκτική άνοδος των smartphones, σε συνδυασμό με την εμφάνιση των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging), αλλά και την πρωτοφανή διείσδυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οδήγησαν αρκετούς στο συμπέρασμα ότι το SMS δεν θα μακροημερεύσει.

Τα γραπτά μηνύματα, ωστόσο, όχι μόνο αντιστέκονται, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν ένα πολυχρηστικό μέσο γραπτής επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια χρήστες.

Τάση που αναμένεται να διατηρηθεί λόγω της πτώσης του κόστους χρήσης των υπηρεσιών.

Σύμφωνα μάλιστα με απόφαση της ΕΕ, από τις 15 Μαΐου 2019, η αποστολή SMS από μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη θα έχει ανώτατη χρέωση τα 6 λεπτά του ευρώ.

Τα βασικά πλεονεκτήματα των γραπτών μηνυμάτων εντοπίζονται στην αμεσότητα, την ευχρηστία, την απλότητα και την ασφάλεια του μέσου.

Ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις επιλέγουν ολοένα και περισσότερο το SMS ως εργαλείο επικοινωνίας με τους πελάτες τους.

Εκατομμύρια επιχειρήσεις κάθε είδους και μεγέθους χρησιμοποιούν το SMS για την επικοινωνία με τους πελάτες τους με εντυπωσιακά αποτελέσματα.