
Σε δύο προορισμούς στο νησί της Τήνου, ξεκίνησε το Tinos Food Paths 2019.
Ένας προορισμός είναι η Παλαιά Ψαραγορά στην Χώρα του νησιού όπου έκαναν ποδαρικό και μαγείρεψαν για οι Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Κουκιάσας και Άρης Βεζενές.
Ο κόσμος απόλαυσε τις γεύσεις που δημιούργησαν με Τηνιακές πρώτες ύλες οι γνωστοί σε όλους μας chefs.
Το παραμύθι ενός βιωματικού οδοιπορικού ξεκινάει στον επόμενο προορισμό στην όμορφη Καλλονή στην ενδοχώρα του νησιού, με «κόκκινη κλωστή, δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…».
Η κόκκινη κλωστή μας οδηγεί στην διαδρομή που έχει χαραχτεί μέσα στο χωριό της Καλλονής, καθώς και στην εξοχή της: στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια.
Οι εκπλήξεις στην διαδρομή είναι πολλές : «σκιάχτρα»που δημιούργησαν οι μαθητές των σχολείων του νησιού, αναμμένους φούρνους που σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν που μας αφηγούνται οι άνθρωποι του χωριού με “αγελούδες” και άλλα ξωτικά.
Οι άνθρωποι της Καλλονής έχουν κάλλος, έχουν ομορφιά,έχουν καλοσύνη και αρετή θα το ανακαλύψετε στην επίσκεψή σας στο χωριό.
Στο πάρτι έναρξης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαίου η Παλαιά Ψαραγορά μεταμορφώθηκε στο μεγαλύτερο Aegean Cocktails PopUp Bar στο πλαίσιο του 3ου Aegean Cocktail & Spirits Workshop από την Difford’s Guide.
Κορυφαίοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιούργησαν εντυπωσιακά cocktails με ελληνικές πρώτες ύλες.
Οι δράσεις του Tinos Food Paths θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 19 Μαίου.