Το φετινό ταξίδι του Tinos Food Paths ολοκληρώθηκε και περισσότεροι από 2.500 ήταν οι επισκέπτες που παρακολούθησαν τα «μαγειρέματα» και τις ομιλίες του.
Στο πλαίσιο του Tinos Food Paths πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Τήνου και τα εγκαίνια του Δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών της Τήνου – Tinos Trails, ένα δίκτυο που ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα και ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ανεξερεύνητη Τήνο.
Τραπέζια στρώθηκαν στην Παλαιά Ψαραγορά για να φιλοξενήσουν προσκεκλημένους, που απόλαυσαν τον Ηλία Μαμαλάκη και τα σμυρναίικα σουτζουκάκια του, τον Νίκο Κουκιάσα με το πρωτότυπο παγωτό με μαλαθούνι, τον Αρη Βεζενέ με παρασκευές από κατσίκι, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με τις χυλοπίτες με λαχανικά, την Γεωργία Κουτσούκου και τα πιο χαρούμενα ρολάκια μελιτζάνας όπως ανέφερε η ίδια.
Ο Άγγελος Λάντος μαγείρεψε τοπινομπούρ με μουσλιν από τηνιακό τυρί και ο Άκης Λιοκάτης ταξίδεψε από την Γερμανία για να παρασκευάσει χειροποίητα ζυμαρικά που μας παρέπεμπαν στο παρελθόν.
Οι ταλαντούχοι σπουδαστές του ΙΕΚ Praxisμε τους δασκάλους τους μας έφτιαξαν αλμυρά cheesecakes ενώ ο Στέλιος Παρλιάρος μια ξεχωριστή γλυκιά αλχημεία, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τον πρόεδρο της Τάσο Πρωτοψάλτη, τον Λεωνίδα Χάλαρη, τον Ευάγγελο Χάλαρη, τον Στέλιο Μπιμπίρη, την Ρόζα Καλουμένου Ρόζα και τον Κυριάκο Μελά δημιούργησαν πολλές παρασκευές μεταξύ αυτών χταπόδι καραμελωμένο σε αμπελόφυλλο και ρεβυθόριζο με αγκινάρες και λούζα.
ΗΑρτεμις Κοκκιναρά μαγείρεψε παρέα με τους λιλιπούτειους φίλους μας, ο Σάκης Βενέτης σύνδεσε τις άγριες αγκινάρες της Τήνου με το τυρί σαν μιχάλη της Σύρου και τέλος από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου γευτήκαμε σαγανάκι γαρίδας.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση γευσιγνωσίας ελαιολάδου από το Σχολείο Τουρισμού της Καλαμάτας, καθώς και η παρουσίαση του Χάρη Τζαννή για την σημασία της τοπικής κουζίνας στην ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού.

Περισσότεροι από 400 εθελοντές έκαναν το όνειρο πραγματικότητα και περισσότεροι από 500 μαθητές με τους δασκάλους τους πρόσφεραν τον χρόνο τους και την φαντασία τους συμμετέχοντας ενεργά με τις δημιουργίες τους στο Tinos Food Paths.