Το enpact και το TUI Care Foundation ξεκίνησαν επίσημα το πρόγραμμα ανάκαμψης του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ειδική καθοδήγηση, υποστήριξη ανάπτυξης επιχειρήσεων και οικονομική βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα καθοδήγησης, το οποίο θα λάβει χώρα μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022, θα παρέχει προσαρμοσμένη καθοδήγηση μέσω ατομικών συνεδριών με ειδικούς από όλη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Το TUI Care Foundation και το enpact προσλαμβάνουν επί του παρόντος έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου από μια σειρά λειτουργικών τομέων, όπως χρηματοδότηση, μάρκετινγκ, πωλήσεις, βιωσιμότητα και ανάπτυξη επιχειρήσεων ή προϊόντων, με ευπρόσδεκτους και άλλους σχετικούς τομείς εμπειρογνωμοσύνης. Οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι εμπειρογνώμονες ανάπτυξης επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν μέντορες μέσω του Ιδρύματος φροντίδας TUI ή να εφαρμόσουν ιστότοπους έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Η τουριστική βιομηχανία συνεισφέρει το 10% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και είναι υπεύθυνη για μία στις δέκα θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα ανάκαμψης του τουρισμού βασίζεται σε αυτό το δυναμικό της βιομηχανίας, παρέχοντας ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, για να υποστηρίξει την ανάκαμψη και την ανάπτυξή τους μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Παρέχει ένα πλαίσιο για τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των κοινωνικά, περιβαλλοντικά ή τεχνολογικά καινοτόμων επιχειρήσεων τουρισμού και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, εξασφαλίζοντας την αποκατάσταση των υποδομών αυτών των ταξιδιωτικών προορισμών.

Το πρόγραμμα ανάκαμψης του τουρισμού βασίζεται στην εμπειρία του προηγούμενου προγράμματος ανακούφισης για τον τουρισμό COVID-19, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021. 352 συμμετέχοντες από 150 τουριστικές επιχειρήσεις στο Μεξικό, την Κένυα, την Ινδονησία και την Ιορδανία επωφελήθηκαν από την ίδια ευκαιρία. Συνολικά, 1213 υπάλληλοι και πάνω από 3000 έμμεσοι φορείς, προμηθευτές και οργανώσεις εταίροι επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα.

Τόσο το πρόγραμμα ανάκαμψης του τουρισμού όσο και το πρόγραμμα ανακούφισης του COVID-19 για τον τουρισμό αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Empowering Entrepreneurship by enpact που δημιουργήθηκε για να παρέχει άμεση υποστήριξη στους επιχειρηματίες στις αναδυόμενες τουριστικές αγορές και να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της πανδημίας του COVID-19.