Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2020, το TUI Care Foundation ξεκίνησε μια εβδομαδιαία διαδικτυακή σειρά.

Εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες στον τομέα θα συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις σε τομείς που κυμαίνονται από πλαστικά μιας χρήσης και κοινωνική επιχειρηματικότητα, έως αναγεννητική γεωργία και εκπαίδευση.

Η διαδικτυακή εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Ο τουρισμός είναι γνωστός ως οδηγός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία. Αντιπροσωπεύει μία στις δέκα θέσεις εργασίας παγκοσμίως και έχει οδηγήσει επανειλημμένα τα στατιστικά στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια. Αλλά αφού ο κόσμος σταμάτησε νωρίτερα φέτος λόγω της πανδημίας COVID-19, πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως, των οποίων τα προς το ζην εξαρτώνται από τον τουρισμό, αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις.

Το κλείδωμα και οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια οδήγησαν σε σημαντική πτώση κατά 65% στις διεθνείς αφίξεις τουριστών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με το UNWTO 100 έως 120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον άμεσο τουρισμό κινδυνεύουν τώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο του Ιδρύματος Τουρισμού είναι πιο σχετικό από ποτέ. Η ανοικοδόμηση του τουρισμού για να επανέλθει ισχυρότερη, με καλύτερη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών, είναι ζωτικής σημασίας.

Η διεθνής εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου με μια ομάδα υψηλού επιπέδου εκπροσώπων από κορυφαία διεθνή τουριστικά ιδρύματα: Darrell Wade, συνιδρυτής και πρόεδρος του Intrepid Travel. Jamie Sweeting, Πρόεδρος του Ιδρύματος Planeterra, Jeremey Sampson, Διευθύνων Σύμβουλος του Travel Foundation. και Nico Visser, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος TUI Care .

Το πάνελ μίας ώρας θα συζητήσει τις προκλήσεις που έχουν προκύψει ή έχουν γίνει πιο πιεστικές ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των ευκαιριών για τη βιομηχανία να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική ανθεκτικότητα.