Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ανακοινώνει την έναρξη ενός Καθαρού Μηδενικού Οδικού Χάρτη για τον τομέα Ταξίδια και Τουρισμός.
Στόχος είναι να υποστηρίξει τη βιομηχανία στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το WTTC έκανε την ανακοίνωση στην εικονική εκδήλωση «Net Zero Travel & Tourism – From Ambition to Action» σήμερα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εβδομάδας για το κλίμα στην Νέα Υόρκη.

Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη πρωτοποριακών δεδομένων κοινωνικής και περιβαλλοντικής έρευνας.
Και είναι η πρώτη φορά που τέτοια δεδομένα θα παραχθούν σε ολόκληρο τον τομέα. Αυτά, θα βασίζονται στην ετήσια αναμενόμενη έκθεση οικονομικών επιπτώσεων (EIR) της WTTC.

Οι παραπάνω δράσεις είναι ζωτικής σημασίας. Αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα έργα του WTTC στην πορεία του τομέα προς το καθαρό μηδέν έως το 2050.

Η ισχυρή πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

«Η έναρξη του Καθαρού Μηδενικού Οδικού Χάρτη μας για τον τομέα Ταξίδια & Τουρισμός και η ανάπτυξη δεδομένων σε όλο τον κλάδο για τη μέτρηση της επιτυχίας μας είναι σημαντικά βήματα, δήλωσε η Τζούλια Σίμπσον, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC.

Στόχος είναι να δείξουμε πως ο τομέας Ταξίδια και Τουρισμός παίζει τον ρόλο του στην αντιμετώπιση του κλίματος».

Τι περιλαμβάνει ο Καθαρός Μηδενικός Οδικός Χάρτης

  • Επισκόπηση του status quo των κλιματικών δράσεων στο Ταξίδι και τον Τουρισμό.
  • Άμεσα διδάγματα από τους τελευταίους 18 μήνες.
  • Πλαίσιο δράσης για συγκεκριμένους κλάδους του τομέα.

Το WTTC θα παρακολουθεί και θα ενημερώνει τακτικά αυτήν την έρευνα απογραφής δράσης για το κλίμα. Παρέχοντας συνεχείς ενημερώσεις έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι του τομέα Ταξιδιού και Τουρισμού.