Νέοι προορισμοί κινδυνεύουν από υπερτουρισμό, σύμφωνα με την νέα έκθεση Destination 2030 του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 45% των 1,4 δισεκατομμυρίων διεθνών τουριστών πέρυσι επισκέφθηκε πόλεις.
Οι διεθνείς αφίξεις στους 300 μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της πόλης αντιστοιχούσαν σε πάνω από 500 εκατομμύρια ταξίδια.

Οι εν’ κινδύνω προορισμοί

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι υψηλοί αριθμοί επισκεπτών δοκιμάζουν την ετοιμότητα για ανάπτυξη σε περισσότερες από δώδεκα άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Δουβλίνο, τη Μαδρίτη, τη Σεβίλλη, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και το Σίδνεϊ.

Όσοι διαθέτουν επαρκή ικανότητα να αντιμετωπίσουν την περαιτέρω ανάπτυξη είναι κυρίως οικονομικά κέντρα όπως το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, η Σιγκαπούρη και η Ουάσινγκτον, τα οποία έχουν μικρότερο μερίδιο των ταξιδιών αναψυχής.

Οι πόλεις με αυξανόμενη τουριστική κίνηση και αυξημένη πίεση περιλαμβάνουν τη Μπανγκόκ, το Κέιπ Τάουν και την Κωνσταντινούπολη.

“Οι πόλεις πρέπει να κατανοήσουν πόσο προετοιμασμένες είναι για την μελλοντική αναμενόμενη ανάπτυξη του τουρισμού, τις προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν”, επισημαίνει η Gloria Guevara πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC.