Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στους επικριτές των νέων δοκιμών Covid στις αφίξεις από την Κίνα, εντάσσεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Όπως υπογραμμίζει η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC «μετά από σχεδόν τρία χρόνια, είναι σπουδαία νέα ότι η Κίνα επιτέλους ανοίγει.

Οι Κινέζοι επισκέπτες σε όλο τον κόσμο συνεισέφεραν 253 δις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία το 2019, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τις περιφερειακές οικονομίες. Η ανάκαμψη του κινεζικού ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα είναι πολύ ευπρόσδεκτη.»

Η Julia Simpson επισημαίνει ότι τα «παθήματα δεν έγιναν μαθήματα», τονίζοντας ότι « η εισαγωγή των ταξιδιωτικών περιορισμών δείχνει ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν μάθει τίποτα για τη συμπεριφορά αυτού του ιού και συνεχίζουν να αγνοούν τη συμβουλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι οι περιορισμοί στα σύνορα δεν εμποδίζουν τον ιό να μεταλλάσσεται ή να μετακινείται σε όλο τον κόσμο.

Η επανεισαγωγή των αναποτελεσματικών δοκιμών Covid στους Κινέζους ταξιδιώτες είναι ένα βήμα προς τα πίσω για τον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα».