Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για «αντίθετους οικονομικούς ανέμους» στα ταξίδια προειδοποίησε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) τους υπουργούς Τουρισμού της G20, στην Σύνοδο τους στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Στην Σύνοδο, υπουργοί, φορείς και ηγέτες επιχειρήσεων συζήτησαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Zurab Pololikashvili πολιτικές για την υποστήριξη του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού. Καθώς και για το ποιες πρακτικές θα είναι πιο αποτελεσματικές για την καλλιέργεια του εργατικού δυναμικού, την προστασία των κοινοτήτων και του περιβάλλοντος και την προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον.

Ο WTTC προειδοποιεί στην G20 για «αντίθετους οικονομικούς ανέμους» σχετικά με τα ταξίδια

«Τα ταξίδια και ο τουρισμός βλέπουν βλαστούς ανάκαμψης. Ο κόσμος, με κάποιες εξαιρέσεις ταξιδεύει ξανά, τόνισε η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC. Ωστόσο, η ανάκαμψη θα μπορούσε να παρεμποδιστεί από αντίξοους οικονομικούς ανέμους.

Οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, το κόστος ζωής, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, οι περιορισμοί του εναέριου χώρου και η κλιματική κρίση, απειλούν την πλήρη ανάκαμψη του κλάδου μας.»

Όπως υπογράμμισε, η ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ για να επιτευχθεί πλήρης ανάκαμψη και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον.

Ταξίδια και τουρισμός, είναι κεντρικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

Η Julia Simpson είπε στους υπουργούς ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι κεντρικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, καθώς πρόκειται να αναπτυχθεί με διπλάσια ταχύτητα από την παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια.

Η επικεφαλής του WTTC, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτός είναι ο τομέας που θα φορτίσει τις οικονομίες μετά το χειρότερο οικονομικό σοκ της σύγχρονης εποχής, δημιουργώντας 126 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας».