Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ανταποκρίθηκε θετικά στην πανευρωπαϊκή συντονισμένη προσέγγιση για την αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα, που απασχόλησε τη συνεδρίαση των υπουργών τουρισμού της ΕΕ.

Η ομάδα υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησε για μια συλλογική στρατηγική για την ανάκαμψη.

Το WTTC υποστήριξε την πρόταση της υπουργού Τουρισμού της Μάλτας Τζούλια Φαρούτζια Πορτέλλι, για τροποποίηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια.
Σχετικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν ταξιδιωτικούς πράκτορες και καταναλωτές, τα οποία προκαλούνται από την πανδημία Covid-19.

“Η WTTC χαιρετίζει το αποτέλεσμα της τελευταίας συνάντησης των υπουργών τουρισμού της ΕΕ, δήλωσε η Γκλόρια Γκεβάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC.

Που επιδιώκουν να βρουν τρόπους για να υποστηρίξουν και να προστατεύσουν τον ταλαιπωρημένο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα σε καθεμία από τις εγχώριες αγορές τους και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είμαστε αισιόδοξοι που οι υπουργοί της Αυστρίας, της Κροατίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας, αναγνωρίζουν ότι ενώ κάθε κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για τη δική του απάντηση σε μια πανευρωπαϊκή συντονισμένη προσέγγιση”.