Το ότι το κοινό των young clubbers -κάτω των 25 ετών- εγκατέλειψε την Ίμπιζα και έχει στραφεί στην Ελλάδα  λόγω χαμηλότερων τιμών, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί- ίσως είναι και η απάντηση για όσα “παρατράγουδα” συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στα Ελληνικά νησιά από νεαρούς τουρίστες.

Η Ιμπιζα που πριν από μερικά χρόνια έδωσε μάχη -τοπικές Αρχές, Ισπανικό Γραφείο Τουρισμού και Αστυνομία που έκλεινε τα club νωρίς- να μετατρέψει τον προορισμό σε οικογενειακό, φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα.

Ο Thomas Cook αποκάλυψε ότι η νέα “φυλή τουριστών” της Ιμπιζα είναι πλεόν άτομα ηλικίας 30-39 ετών, τακτικοί θαμώνες του θερέτρου και πρώην ξέφρενα νιάτα.

“Η Ιμπιζα αλλάζει καθώς τα γούστα των πελατών της αλλάζουν, τονίζει ο Tony Hopkins, Διευθυντής προϊόντων του Thomas Cook.

Το hardcore της δεκαετίας του 1990 και των αρχών της δεκαετίας του 2000 απομακρύνεται από τους ξέφρενους ρυθμούς, οι “εκπρόσωποι” του είναι πια οικογενειάρχες και τα ξενοδοχεία έχουν επενδύσει στο νέο μοντέλο σύμφωνα με τα γούστα και τις προτεραιότητές των πελατών τους.

Οι προορισμοί στα Ελληνικά νησιά Καρδάμαινα στην Κω και Λαγανάς στην Ζάκυνθο είναι ελκυστικοί για τους young clubbers που αναζητούν μια πιο οικονομικά προσιτή και εναλλακτική λύση για την Ίμπιζα”.

Η νέα “φυλή τουριστών” της Ιμπιζα, παλιοί θαμώνες του θερέτρου, επιστρέφουν στην περιοχή οικογενειάρχες πια και κινούνται σε άλλους ήπιους ρυθμούς σε αυτή την επόμενη φάση της ζωής τους.

Ξοδεύουν αρκετά χρήματα στον προορισμό για εμπειρίες VIP clubbing, προτιμούν ξενοδοχεία σχεδιαστών και χαλαρώνουν με δραστηριότητες “ευεξίας” κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχουν εκτοπίσει με τον τρόπο τους την νεότερη γενιά που “βράζει το αίμα” της η οποία επιλέγει για να ξεσαλώσει φθηνούς προορισμούς σε Ελληνικά νησιά.

Οπως επισημαίνει ο ταξιδιωτικός οργανισμός οι οικογενειακές διακοπές στην Ιμπιζα αυξήθηκαν κατά 6%.

Η Ελλάδα είναι κερδισμένη από αυτή την αλλαγή, επισημαίνει ο Thomas Cook και έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για τουρίστες κάτω των 25 ετών.

Κως και Ζάκυνθος έχουν διπλασιάσει τις κρατήσεις σε ηλικίες κάτω των 25 ετών από το 2009, ενώ οι κρατήσεις για άτομα άνω των 50 ετών μειώνονται κάθε χρόνο.