Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Youtravel ακύρωσε όλες τις κρατήσεις μέχρι τις 5 Ιουλίου μετά την κατάρρευση της γερμανικής μητρικής της εταιρείας FTI.

Η τράπεζα κρεβατιών μόνο για το εμπόριο ακύρωσε αρχικά κρατήσεις μιας εβδομάδας στις 3 Ιουνίου, αφού η FTI Touristik GmbH κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, προτού παρατείνει την περίοδο ακύρωσης μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού αποκάλυψε ότι ορισμένοι παραθεριστές κλήθηκαν να πληρώσουν για τη διαμονή τους σε θέρετρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα περαιτέρω παράταση για να «δώσει στους συνεργάτες μας περισσότερο χρόνο για να κάνουν νέες κρατήσεις και για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία».

Η Youtravel δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια στο σύστημά της μέχρι τις 13 Ιουνίου, ώστε να δώσει χρόνο στους συνεργάτες της να επαναπροστατεύσουν την κράτηση.

«Ενώ οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να προχωρήσει η επιχείρησή μας, πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε όλες τις κρατήσεις μέχρι τις 5 Ιουλίου, ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Όλες οι κρατήσεις που είναι ακόμα ενεργές στο σύστημα της Youtravel για αφίξεις μέχρι και τις 5 Ιουλίου θα ακυρωθούν αυτόματα, χωρίς καμία χρέωση ακύρωσης μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Οι κρατήσεις από τις 6 Ιουλίου και μετά θα παραμείνουν ενεργές αυτή τη στιγμή και θα υπόκεινται στις χρεώσεις ακύρωσης που εμφανίζονται».

Η Youtravel ζήτησε συγγνώμη από τους συνεργάτες της που επηρεάστηκαν από την αφερεγγυότητα της FTI Touristik και δήλωσε ότι «κατανοεί ότι η κατάσταση αυτή προκάλεσε ταλαιπωρία και αβεβαιότητα».