Συμφώνησαν Hellenic Seaplanes, ο Δήμος Πάτμου και ο Ελληνο-μεξικάνος επιχειρηματίας να τρέξουν το επενδυτικό σχέδιο του υδατοδρομίου στην Πάτμο.

Ο κ. Ρικάρδος Φαρία – Νικολόπουλος , συναντήθηκε με τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους και τον δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο στην Αθήνα.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η επόμενη ημέρα της λειτουργίας των υδροπλάνων, η έναρξη της κατασκευής του υδατοδρομίου Πάτμου από την θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes «Υδατοδρόμιο Πάτμου ΙΚΕ» καθώς και την πρόθεση του Ελληνο-μεξικανού επιχειρηματία να συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα εξετάζοντας παράλληλα να επενδύσει στο υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων.

Ο επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει στο επενδυτικό σχέδιο του υδατοδρομίου Πάτμου και συζήτησαν μεταξύ άλλων οι τρόποι συνεργασίας με το Δήμο Πάτμου.

Ο Ελληνο-Μεξικάνος επενδυτής κ. Ρικάρδος Φαρία – Νικολόπουλος ο οποίος έχει κατασκευάσει και άλλα αεροδρόμια σε άλλες χώρες, έχει και αεροπορική εταιρεία με μικρά ολιγοθέσια αεροπλάνα, ήρθε στην Πάτμο και τη λάτρεψε και θέλει να βοηθήσει να αναπτυχθεί το νησί.

Από τη συνάντηση ο κ. Στόϊκος δήλωσε ικανοποιημένος.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Ήταν μία συνάντηση μεγάλης σημασίας για το νησί αφού υπάρχει στο τραπέζι μια τελική και ουσιαστική πρόταση δημιουργίας του Υδατοδρομίου Πάτμου.

Το υδατοδρόμιο Πάτμου θα ενισχύσει οικονομικά το δικό μας νησί αλλά και τα γύρω νησιά και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες.

Ο Δήμος μας έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στο Αιγαίο αφού θα κατασκευάσουμε το πρώτο υδατοδρόμιο στο Αιγαίο … ».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους στην συνάντηση αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στο νησί και στην περιοχή του Αιγαίου και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία από το δίκτυο υδατοδρομίων, την ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.