Για σήμερα είναι προγραμματισμένος ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο Athens Ledra με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με τιμή στα 47,8 εκατ. ευρώ. Είχαν προηγηθεί μέσα στη χρονιά άλλες δύο διαδικασίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα: ο πρώτος πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, ακυρώθηκε λόγω της εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, ενώ ο δεύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου είχε κηρυχθεί άγονος λόγω απουσίας υποψήφιων αγοραστών. Μένει να ιδωθεί αν θα υπάρξει τελικά “λευκός καπνός” σε αυτή τη νέα “απόπειρα” για την πώληση της μονάδας ή θα οριστεί ξανά ημερομηνία για την επανάληψη του πλειστηριασμού μέσα στην επόμενη χρονιά.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την απόκτηση του τετράστερου ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του  Athens Ledra έχει καταρχήν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κινεζικό όμιλο, ο οποίος φαίνεται να έχει έρθει σε επαφή με την οικογένεια  Παρασκευαϊδη, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ακουστεί και άλλες προτάσεις, δεν είναι ωστόσο ακόμη σίγουρο αν θα κατατεθούν κατά το σημερινό πλειστηριασμό.

Και αυτό γιατί το μεγαλύτερο αγκάθι για την απόκτηση του Athens Ledra, εκτός από το αρχικό τίμημα το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα υψηλό, δεδομένου πως η μονάδα, δυναμικότητας 314 δωματίων  που κατασκευάστηκε πριν από περίπου τριάντα χρόνια χρήζει εκτενούς ανακαίνισης, είναι οι υποχρεώσεις που υπάρχουν προς τις πιστώτριες τράπεζες, αλλά και στους εργαζόμενους. Οι τραπεζικές οφειλές υπολογίζεται πως ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα χρέη προς το δημόσιο και πιο συγκεκριμένα προς το ΙΚΑ, που μετά τις προσαυξήσεις έχουν αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Τέλος σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που τους οφείλεται φτάνει τις 800 χιλ. ευρώ. Στη συνάντηση πάντως που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έλαβαν πάντως τη διαβεβαίωση ότι θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα εννέα μηνών που τους οφείλονται ενώ διευκρινίστηκε πως σε περίπτωση επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς το προσωπικό θα παραμείνει.

Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου, οπότε και η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μέχρι και το Νοέμβριο του 2013 τη διαχείριση του ξενοδοχείου είχε αναλάβει ο όμιλος όμιλος της Marriott. Μετά την αποχώρησή της αμερικανικής αλυσίδας η μονάδα πέρασε στη διαχείριση της  ΑΣΤΥ Α.Ε. και μετονομάστηκε σε Athens Ledra Hotel.

Πηγή : www.capital.gr