Τρεις νέες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Αεροπορική Ένωση Περιφερειών ERA για να ανταποκριθούν στην κρίση του COVID-19.

Ο λόγος για τις Air Serbia, SprintAir και German Airways, οι οποίες ανέβασαν τον αριθμό των αεροπορικών εταιρειών της ERA σε 64, δείχνοντας ότι το πνεύμα συνεργασίας της βιομηχανίας είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ.

Οι καταστροφικές συνέπειες του COVID-19 στην αεροπορική βιομηχανία είναι εμφανείς, με αποτέλεσμα πολλές αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίζουν οικονομική καταστροφή.

Καθώς η ERA εργάζεται ακούραστα για να ασκήσει πιέσεις για έκτακτα μέτρα σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές, τρεις αεροπορικές εταιρείες – η Air Serbia, η German Airways και η SprintAir – προσχώρησαν στην ένωση τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμώντας τη δύναμη μιας συλλογικής φωνής και τη δύναμη της ενότητας.

Ο Μοντσεράτ Μπαρίγκα, Γενικός Διευθυντής της ERA, δήλωσε:

«Αυτή είναι η στιγμή όπου το εξαιρετικά συνεργατικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τη βιομηχανία μας πρέπει να λάμψει μέσω του έργου του συλλόγου για όσο το δυνατόν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες για να επιβιώσουμε από αυτήν την κρίση. Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τρεις ακόμη αεροπορικές εταιρείες στην ιδιότητα μέλους της ERA, ενισχύοντας περαιτέρω το μήνυμα ότι ο κλάδος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του εδώ και τώρα για να προστατεύσει το μέλλον της αεροπορίας στην Ευρώπη. Η ισχυρή μας ένωση με περισσότερα από 200 μέλη, συμπεριλαμβανομένων 64 αεροπορικών εταιρειών, συνεχίζει να συνεργάζεται σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές, με τη γνώση ότι η αεροπορία θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση της νέας ευρωπαϊκής οικονομίας μόλις προχωρήσουμε στην ανάκαμψη και αρχίσουμε να επανενώνουμε την ήπειρό μας.”