Περισσότερες από 90 πτήσεις την εβδομάδα από το Γκάτγουικ προς την Ασία και τη Μέση Ανατολή πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι με νέα δρομολόγια προς Μπακού, Ασγκαμπάτ και Τασκένδη.

Η Azerbaijan Airlines, η Turkmenistan Airlines και η Uzbekistan Airways προσφέρουν τρεις υπηρεσίες την εβδομάδα στο Μπακού, δύο φορές την εβδομάδα πτήσεις προς το Ασγκαμπάτ και μια εβδομαδιαία σύνδεση με την Τασκένδη αντίστοιχα.

Η άφιξη των νέων αερομεταφορέων σημαίνει ότι το Γκάτγουικ εξυπηρετεί τώρα 12 προορισμούς σε όλη την Ασία και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ, με περισσότερες νέες υπηρεσίες προς το Πεκίνο με την Air China, το Guangzhou από την China Southern και τη Σιγκαπούρη από τη Σιγκαπούρη Οι αεροπορικές εταιρείες πρόκειται να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Η πρόεδρος της αεροπορικής ανάπτυξης, Stephanie Wear, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τρεις νέους αερομεταφορείς στο Λονδίνο Γκάτγουικ, παρέχοντας εξαιρετική συνδεσιμότητα σε παλαιότερα υποεξυπηρετούμενες αγορές στο Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

«Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις επιλογές μας για μεγάλες αποστάσεις στο αεροδρόμιο και αυτά τα νέα δρομολόγια, ενώ οι φανταστικοί προορισμοί από μόνα τους, παρέχουν επίσης στους επιβάτες εξαιρετική συνδεσιμότητα σε όλη την Ασία».