Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη βίζα Σένγκεν βλάπτουν τους διμερείς δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, σύμφωνα με τον Τούρκο πρέσβη στη Γερμανία Ahmet Başar Şen.

Όπως επισημαίνει ο πρέσβης μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu η κατάσταση με τις καθυστερήσεις στην επεξεργασία βίζας, δεν έχει βελτιωθεί.
Υπογραμμίζει επίσης, ότι οι υπήκοοι της Τουρκίας αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τη βίζα Σένγκεν για ταξίδια στη Γερμανία καθώς και στα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Ahmet Başar Şen δήλωσε ότι «η χώρα του είναι βαθιά λυπημένη που συνεχίζουν να εμφανίζονται τέτοια προβλήματα» και ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «η υποχρέωση θεώρησης που ισχύει για τους υπηκόους της Τουρκίας είναι άδικη».
Είπε ότι «θα πρέπει να επιτρέπεται στους Τούρκους υπηκόους να ταξιδεύουν στην ΕΕ χωρίς να χρειάζεται να λάβουν βίζα» και τόνισε πως «η ελευθερία μετακίνησης εμποδίζεται για πολιτικούς λόγους».

Ο Τούρκος πρέσβης ζήτησε επίσης από τη Γερμανία να αρχίσει να εκδίδει βίζα πολλαπλών εισόδων για Τούρκους υπηκόους καθώς και να προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό στις πρεσβείες και τα προξενεία της, ώστε οι αιτούντες να μην χρειάζεται να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις τους.