Μειώνεται σε μισή ώρα, στα περισσότερα τουριστικά νησιά το ελάχιστο όριο μίσθωσης των τριών ωρών, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με ότι προβλέπει τροπολογία του υπουργού  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις των θεσμών και των ιδιοκτητών ταξί.

Τι κι αν οι δανειστές πιέζουν για την πλήρη κατάργησή του, για τις τουριστικές περιοχές στην τροπολογία προβλέπεται ότι «ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην των νησιών Κρήτης και Εύβοιας, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως ορίζεται σε μισή ώρα για την περίοδο από το μήνα Μάιο έως και το μήνα Αύγουστο».

Οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί το ελάχιστο χρονικό όριο μίσθωσης των τριών ωρών ανά πελάτη που βάζει το νομοσχέδιο για τα «Ι.Χ. ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μετά οδηγού» που χρησιμοποιούν τα τουριστικά γραφεία και αξιοποιήθηκαν από διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες μίσθωσης οχημάτων όπως η UBER.

Η Ομοσπονδία των ταξί υποστηρίζει “πως οι αλλαγές που ζητούν οι δανειστές, με την πλήρη κατάργηση της τρίωρης μίσθωσης, επιβλήθηκαν από την UBER”.

Αύριο η Ομοσπονδία ταξί θα συνεχίσει την απεργία της και έχει προγραμματίσει πορεία στο κέντρο.