Παρά την θετική ανταπόκριση που είχαν οι εσωτερικές κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο -από το άνοιγμα ξανά στις 4 Ιουλίου- από μόνη της δεν πρόκειται να σώσει τον τομέα καθώς η υψηλή περίοδος κλείνει στις αρχές του επόμενου μήνα όταν τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο.

Αυτό προειδοποίησε την βρετανική κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Βραχυπρόθεσμης Διαμονής  Ηνωμένου Βασιλείου (STAA) -σύλλογος που αντιπροσωπεύει τον τομέα των βραχυπρόθεσμων καταλυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει ακόμη να στηρίξει τη βιομηχανία, για να επιβιώσουν οι επιχιερηματίες μέχρι την περίοδο των διακοπών του επόμενου έτους.

“Ο συνδυασμός του καλού καιρού και της επιθυμίας των Βρετανών να κάνουν διακοπές παρά τους περιορισμούς του COVID-19, αναζωογόνησε από το άνοιγμα τον βραχυπρόθεσμο τομέα διαμονής, δήλωσε η Μέριλε Καρ, πρόεδρος της STAA.

Και υπάρχει ακόμη περιθώριο για μεγαλύτερη ανάπτυξη καθώς η χωρητικότητα στις πόλεις είναι πολύ μεγαλύτερη.

Χωρίς ξένους επισκέπτες ή επαγγελματίες ταξιδιώτες και με περιφερειακές διακοπές σε ορισμένα μέρη όταν τα σχολεία επιστρέψουν, θα υπάρξει αναπόφευκτη μείωση της ζήτησης,
Αυτό σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις του προγράμματος Flulough που λήγει το φθινόπωρο θα μπορούσε περαιτέρω να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον πολλών επιχειρήσεων του κλάδου”.

Οι 5 συμβουλές για τις διακοπές

Η STAA παρουσιάζει μια λίστα με πέντε συμβουλές για τις διακοπές για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις διακοπές τους φέτος.

1. Αντί για διακοπές διάρκειας μιας εβδομάδας, πάρτε μια σειρά από διαλείμματα στην πόλη

Υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για τους ανθρώπους να επισκεφθούν κωμοπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα χωρίς τα πλήθη και τις ουρές λόγω της απουσίας διεθνών τουριστών.

2. Μείνετε ασφαλείς στο COVID-19 και αναζητήστε τη διαπίστευση “Καλό να πάτε”

Σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες κοινωνικής απόστασης COVID-19, η βραχυπρόθεσμη διαμονή είναι ίσως ο ασφαλέστερος και πιο βολικός τύπος καταλύματος διακοπών για να επιτρέψετε στους ανθρώπους να το κάνουν.
Όλα τα μέλη του STAA έχουν εφαρμόσει τα νέα πρωτόκολλα καθαρισμού σε ολόκληρη τη βιομηχανία για να διασφαλίσουν ότι οι ιδιότητες είναι καθαρές και ασφαλείς.

3. Ανακαλύψτε τη χώρα

Τώρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσετε μερικά από τα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχετε καθυστερήσει να επισκεφθείτε υπέρ ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. Νοικιάζοντας ένα ολόκληρο ακίνητο σε αγροτικές τοποθεσίες που δεν εξυπηρετούνται τόσο καλά από ξενοδοχεία, θα μπορείτε να μείνετε ακριβώς στην τοποθεσία που θα θέλατε είτε αυτό είναι το Brecon Beacons, το Lake District είτε οι λίμνες της Σκωτίας.

4. Εργασία μακριά από το σπίτι

Πολλά άτομα δεν χρειάζεται να πάνε στο γραφείο για δουλειά. Αυτό που χρειάζονται είναι μία καλή ευρυζωνική σύνδεση, στον προορισμό. Όλο και περισσότεροι ξοδεύουν έως και 4 εβδομάδες σε προορισμό διακοπών συνδυάζοντας την εργασία τους και διακοπές με έναν πιο ευέλικτο τρόπο.

5. Ξοδέψτε όσα θα ξοδεύατε αν κάνατε διακοπές στο εξωτερικό

Στις διακοπές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι οι περισσότεροι παραθεριστές συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να ξοδέψετε χρήματα όπως θα κάνατε σε διακοπές στο εξωτερικό για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση σας.