Για έναν δύσκολο κύκλο ο οποίος κλείνει με την σημερινή συζήτηση και την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του πριν από λίγο στην Βουλή.

Οπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, “με τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος γιατί ολοκληρώνεται το νομοθετικό μέρος των προ-απαιτουμένων για την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης. Κι όλοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων”.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση του 2015, η οποία όπως εξήγησε ήταν «να μην αποδράσουμε».

“Εμείς πήραμε μια πολύ δύσκολη απόφαση το 2015, δύσκολη και ιστορική απόφαση και ειλικρινά μιλώντας χωρίς να έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα μας βγει. Πήραμε την απόφαση να δώσουμε τη μάχη, να λερώσουμε τα χέρια μας, αλλά να μην αποδράσουμε.

Και σχεδόν όλοι τότε είχαν προεξοφλήσει ότι αυτή τη μάχη θα την χάσουμε. Ξέχασαν όμως ότι η ιστορία διαρκεί πολύ και ότι όλοι θα κριθούμε από την ιστορία”.

Σήμερα η χώρα, όσο και να καταστροφολογήσετε, είναι μια χώρα που επιτέλους ανακάμπτει”,  υπογράμμισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, αφού προγουμένως είχε παραθέσει σειρά εκτιμήσεων της ηγεσίας της ΝΔ που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως είπε (οικονομικοί δείκτες και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες).