Σύνταξη: Εύα Οικονομάκη

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Eurocontrol, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται άνοδος σε επίπεδο αεροπορικής κίνησης στη Γηραιά Ήπειρο, με την Ελλάδα να σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις σε πτήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, Κυριακή, η Ελλάδα κατέγραψε 1.258 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις), σημειώνοντας αύξηση κατά 64%. Σε σχέση, βέβαια, με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, η αεροπορική κίνηση στη χώρα μας -και όχι μόνο- εξακολουθεί να βρίσκεται στα «κόκκινα», μειωμένη κατά 40%.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μάλιστα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ελλάδα μέτρησε 493 πτήσεις επιπλέον.

Η εικόνα των άλλων χωρών

Σε ανοδικά επίπεδα κινήθηκαν και οι περισσότερες χώρες-μέλη του Eurocontrol, με εξαίρεση την Πορτογαλία που κατέγραψε μείωση 4% ως αποτέλεσμα της πτώσης που σημείωσε η αεροπορική κίνηση από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ενέταξε την Πορτογαλία στην πορτοκαλί λίστα.

Σταθερότητα εμφανίζουν οι αγορές της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Ελβετίας. Τον ανοδικό ρυθμό της Ελλάδας, πάντως, ακολουθούν η Ιταλία και η Ολλανδία με αύξηση 46% και 19% αντίστοιχα.