Ενίσχυση στα 2,5 δισ. ευρώ στο 11μηνο σε σύγκριση με τα 1,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 καταγράφει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΤτΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η η στήριξη προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τις υπηρεσίες (πλεόνασμα 19,1 δισ. ευρώ) και ειδικότερα από τον τουρισμό.

Ακόμη,το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 128 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, λόγω της βελτίωσης των ισοζυγίων κυρίως των μεταφορών (θαλάσσιων και αεροπορικών) και δευτερευόντως των ταξιδιωτικών και λοιπών υπηρεσιών. Οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 30,7%, σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 53,9% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών. Η άνοδος αυτή των εισπράξεων αντισταθμίστηκε εν μέρει από την άνοδο των ταξιδιωτικών δαπανών κατοίκων στο εξωτερικό.

Ακόμη ,η άνοδος του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών κατά 2,8 δισ. ευρώ οφείλεται στην άνοδο των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές, μεταφορικές, αλλά και λοιπές υπηρεσίες. Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους σημείωσαν άνοδο κατά 10,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013, σημειώνοντας άνοδο κατά 22,7% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών.