Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, ανεβάζοντας ξανά στα ύψη το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης.

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ ενώ εξαπολύθηκε ομοβροντία ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας το πρωί, σε μια αιφνιδιαστική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα, ενώ μαίνονται και χερσαίες μάχες. Σε κατάσταση πολέμου κήρυξε το Ισραήλ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε πόλεμο, ύστερα από την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας κ. Γιόαβ Γκάλαντ είχε κάνει ανάλογη δήλωση. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με το Reuters η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε  τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και μπαράζ ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά στρατεύματα εκτός από αεροπορικές επιδρομές διεξάγουν και χερσαίες μάχες σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας κατά των μαχητών που διείσδυσαν χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα διά θαλάσσης και ξηράς, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη καταδικάζουν την επίθεση κατά του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν απερίφραστα» τις επιθέσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον ισραηλινών αμάχων και στηρίζουν σθεναρά την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN.

Επικαλούμενο ανακοίνωση του εκπροσώπου, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησε με τον ισραηλινό ομόλογό του Τζάτσι Χανέκμπι και οι δύο άνδρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Άμεση ήταν η καταδίκη, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή εκτόξευση ομορβροντίας ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ.

Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανησυχεί βαθύτατα από αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας» τονίζεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών κατά του Ισραήλ, καταδίκασε και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ με ανάρτησή της στο Twitter.

Την καταδίκη της για τις επιθέσεις στο Ισραήλ εξέφρασε η ευρωπαϊκή ηγεσία. «Καταδικάζουμε σθεναρά τις αδιάκριτες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον του Ισραήλ και του λαού του σήμερα το πρωί, προκαλώντας τρόμο και βία κατά αθώων πολιτών», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα. Η ΕΕ στέκεται αλληλέγγυα με τον ισραηλινό λαό σε αυτή τη φρικτή στιγμή».