tourismΤη σημασία της στήριξης ανθρώπων από τον τουριστικό κλάδο στις ευρωεκλογές τονίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι μια σειρά από μείζονα ζητήματα για τον τουρισμό -από την αξιοποίηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ή την ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού, μέχρι την πολιτική για τις θεωρήσεις και την αποφυγή των μονοπωλίων online booking- περνάνε από τις Βρυξέλλες. Συνεπώς, ο τουρισμός οφείλει να έχει αξιόπιστη εκπροσώπηση και παρέμβαση εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις και δικαιούται να έχει ρόλο και λόγο στην Ευρώπη.

“Στην κατεύθυνση αυτή και ανεξάρτητα από τις προσωπικές ιδεολογικές ή κομματικές προτιμήσεις του καθενός μας, είναι σημαντικό για τον τουριστικό τομέα να υποστηρίξει, στις επικείμενες Ευρωεκλογές, υποψηφίους για τις θέσεις των Ευρωβουλευτών, οι οποίοι έχουν βαθειά γνώση και εμπειρία για τον τουρισμό. Στηρίζουμε για την Ευρωβουλή ανθρώπους της τουριστικής αγοράς και της τουριστικής εκπαίδευσης, δηλαδή τον Πάρι Τσάρτα-ΔΗΜΑΡ (καθηγητή Τουριστικής Ανάπτυξης, πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου), τον Γιώργο Βερνίκο-Ελιά (διοικητικό μέλος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) και τον Γρηγόρη Τάσιο-ΝΔ (Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής)”.