Τους τελευταίους μήνες η τουριστική βιομηχανία αντιμετώπισε τεράστιες προκλήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η επιθυμία ταξιδιού συνδέει τους ανθρώπους πέρα ​​από τα σύνορα – ακόμη και σε αυτό που συχνά αποκαλείται «νέο φυσιολογικό».

Το ITB Berlin και το Berlin Travel Festival ενώνονται τώρα και από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2020 στο Arena Berlin οργανώνουν μια μοναδική πλατφόρμα για να δείξουν στη βιομηχανία τρόπους με τους οποίους μπορούν να βγούν από την κρίση.

Σε αυτήν την υβριδική εκδήλωση με τίτλο “We Love Travel – a tourism recovery pop-up”, η δεκαετής εμπειρία του ITB Berlin, της παγκόσμιας κορυφαίας εμπορικής έκθεσης ταξιδιού στον κόσμο, θα συναντήσει το νέο, δυναμικό πνεύμα του φεστιβάλ.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνoϊού, αυτό που μας έπληξε περισσότερο ήταν ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγεία της προσωπικής επαφής – ένα χαμόγελο, μια χειραψία. Ο τουρισμός είναι και θα είναι πάντα «επιχείρηση των ανθρώπων», δήλωσε η κα. Τζούλια Σόνερμαν, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της ITB Berlin.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ είναι μια φυσική πλατφόρμα για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας, τη δημιουργία νέων επαφών και την αποκατάσταση σχέσεων».

Έτσι, η τριήμερη διοργάνωση θα συγκεντρώσει όλους τους παίκτες – επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξενοδόχους, ταξιδιώτες και δημιουργούς περιεχομένου, μαζί με Instagrammers και bloggers. Μαζί μπορούν να κοιτάξουν πίσω και να δώσουν μια αξιολόγηση των γεγονότων, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζουν μπροστά και κερδίζουν έμπνευση για νέες ιδέες.

Για πρώτη φορά θα παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση για το πώς μπορεί να μοιάζει το ταξίδι μετά από αυτό το πρωτοφανές διάλειμμα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το αναδυόμενο συμβάν προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό προσωπικών και εικονικών μορφών. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους, μορφές δικτύωσης, παρουσιάσεις και ομάδες συζητήσεων.

Την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, το επίκεντρο της ITB Berlin θα είναι στις δικές του μορφές προγράμματος που απευθύνονται σε επισκέπτες του εμπορίου, ενώ στις 17 και 18 Οκτωβρίου το πρόγραμμα του Berlin Travel Festival θα αφιερωθεί κυρίως στα συμφέροντα των καταναλωτών και των ταξιδιωτών.

Η υβριδική ιδέα της εκδήλωσης θα επιτρέψει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως και να βιώσουν συναρπαστικό περιεχόμενο σε έναν εικονικό χώρο. Κατά συνέπεια, οι εκθέτες μπορούν να επιλέξουν να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή μέ εικονικά μέσα.

Η ασφάλεια και η υγεία όλων των εμπλεκομένων έχει ύψιστη προτεραιότητα. «Είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και εργαζόμαστε για μια ολοκληρωμένη ιδέα για κανόνες υγιεινής και μέτρα ασφαλείας», δήλωσε ο Δρ. Μάρτιν Μπακ, ανώτερος αντιπρόεδρος, Travel & Logistics στο Messe Berlin GmbH.

Οι εγγραφές για τους εκθέτες θα πραγματοποιούνται από την 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2020. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο www.welovetravel.berlin

Berlin Travel Festival

Το Berlin Travel Festival δίνει έμφαση σε νέα οράματα για ταξίδια. Ως εκδήλωση που στοχεύει μια νέα γενιά ταξιδιωτών, δεσμεύεται για καινοτόμες, βιώσιμες ιδέες και για ένα καλύτερο μέλλον. Η οικολογική και κοινωνική ευθύνη αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ αγκαλιάζει μια νέα ευαισθητοποίηση στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο www.berlintravelfestival.com

ITB Berlin και ITB Berlin Convention

Το ITB Berlin 2021 θα πραγματοποιηθεί 10 έως 14 Μαρτίου. Το ITB Berlin είναι η κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο. Το 2019 συνολικά 10.000 εταιρείες και οργανισμοί από 181 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περίπου 160.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων 113.500 επισκεπτών. Περισσότερες πληροφορίες στο www.berlintravelfestival.com, www.itb-berlin.com, www.itb-convention.com.