Οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού έχουν γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες όλα αυτά τα χρόνια.

Πριν από την πανδημία, ο τουριστικός τομέας Ασίας-Ειρηνικού άκμαζε, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο χρόνο με το χρόνο.

Σύμφωνα με το Statista (2023), ο όγκος των εισερχόμενων ταξιδιωτών αναμένεται να αυξηθεί το 2023 και το 2024, κατά 94% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη σε όλο το APAC, τα δεδομένα του Trip.com αναλύουν τις τάσεις κρατήσεων σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ, και έχει σταθερά υψηλά ποσοστά αναζήτησης για αυτήν την περιοχή.

Η Ιαπωνία κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των πέντε κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως από άποψη των κρατήσεων και του όγκου αναζητήσεων από τότε που χαλαρώθηκαν οι περιορισμοί εισόδου το 4ο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trip.com, οι παγκόσμιες κρατήσεις ξενοδοχείων για αφίξεις μεταξύ 15 Μαρτίου και 30 Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 237% σε ετήσια βάση. Οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων αυξήθηκαν επίσης κατά 317% (2022-2023) για τους ταξιδιώτες κατά την ίδια περίοδο. Τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά δρομολόγια πτήσεων ήταν από Λονδίνο προς Τόκιο και Παρίσι προς Τόκιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Trip.com, οι τρεις πρώτες πόλεις που επισκέφθηκαν στην Ιαπωνία ήταν το Τόκιο, η Οσάκα και το Κιότο.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας υποσχέθηκε πρόσφατα να ενισχύσει τις εξαγωγές και να προσελκύσει τουρίστες (Reuters 2023). Έχει θέσει ως στόχο να προσελκύσει 10 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες φέτος. Ο αριθμός των ξένων τουριστών έφτασε το ρεκόρ των 17,5 εκατομμυρίων το 2019, δημιουργώντας έσοδα που υπολογίζονται σε 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κορέας.

Τα στοιχεία του Trip.com αποκαλύπτουν ότι οι παγκόσμιες κρατήσεις ξενοδοχείων για αφίξεις μεταξύ 15 Μαρτίου και 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν από έτος σε έτος (2022-2023) περισσότερο από το ήμισυ (51%). Οι κρατήσεις πτήσεων από την Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία) αυξήθηκαν κατά 456% από έτος σε έτος (2022-2023) για αφίξεις κατά την ίδια περίοδο. Τα πιο δημοφιλή δρομολόγια πτήσεων ήταν από το Λονδίνο προς τη Σεούλ, ακολουθούμενα από το Παρίσι προς τη Σεούλ.

Η πρωτεύουσα, Σεούλ, είναι η πιο δημοφιλής πόλη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Trip.com, διαθέτει εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και μεγάλα παλάτια και προσφέρει έναν συνδυασμό αρχαίων ορόσημων και αξιοθέατων ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.

Μετά την απόφαση της Κίνας να ανοίξει εκ νέου τα σύνορα τον Δεκέμβριο του 2022, το Χονγκ Κονγκ ήταν μια από τις πόλεις που οδήγησαν στην άνοδο ως έναν από τους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για εξερχόμενους επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα. Τα δεδομένα του Trip.com δείχνουν ότι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Χονγκ Κονγκ για τους πελάτες του περιλαμβάνουν τη Disneyland του Χονγκ Κονγκ, το Ngong Ping 360 – μια εμπειρία τελεφερίκ στους καταπράσινους λόφους – και το πάρκο περιπέτειας των δεινοσαύρων Jurassic.

Τα στοιχεία του Trip.com δείχνουν ότι οι παγκόσμιες κρατήσεις ξενοδοχείων για αφίξεις από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν από έτος σε έτος κατά 13% από το 2022 έως το 2023). Οι κρατήσεις πτήσεων από την Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία) αυξήθηκαν κατά τεράστιο περιθώριο 1.362% σε ετήσια βάση από το 2022 έως το 2023, για αφίξεις μεταξύ 15 Μαρτίου και 30 Ιουνίου. Η πιο δημοφιλής διαδρομή πτήσεων ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο – Χονγκ Κονγκ, ακολουθούμενη από τη Γερμανία – Χονγκ Κονγκ και οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για τους τουρίστες ήταν η ηπειρωτική Κίνα, η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αμερική και ο Καναδάς.