Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τον τελευταίο χρόνο τα υβριδικά συνέδρια. Αποτελούν μια νέα πραγματικότητα και οι ειδικοί από το Review προσπαθούν να την αναλύσουν διεξοδικά.

Πρόκειται για μια μορφή εκδήλωσης η οποία δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ των προσκεκλημένων στο στούντιο ή σε μια τοποθεσία εκδήλωσης και άλλων συμμετεχόντων μέσω της οθόνης.

Με αυτόν τον τρόπο, το εύρος ενός πραγματικού γεγονότος μπορεί να αυξηθεί ανεξάρτητα από την τοποθεσία και χωρίς σημαντική επιπλέον προσπάθεια.

Οφέλη των Υβριδικών Εκδηλώσεων

Αυτό που φαίνεται δύσκολο στην αρχή, μπορεί να αντιμετωπιστεί με λεπτομερή σχεδιασμό και εφαρμογή καθώς και εξελιγμένη τεχνολογία.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί κανείς να δημιουργήσει μετρήσιμη και απτή προστιθέμενη αξία για τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες.

Το ταξίδι στον νέο κόσμο των εκδηλώσεων φέρνει μαζί του ευκαιρίες και πλεονεκτήματα τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες, και τους διοργανωτές.

Όσον αφορά το κόστος, είναι σημαντικά χαμηλότερο, καθώς υπάρχουν ελάχιστα έξοδα για ταξίδια και διαμονή.

Ο απαιτούμενος χρόνος μειώνεται επίσης δραματικά. Για τον διοργανωτή, θα μειωθεί επίσης το κόστος για τον χώρο παρουσίασης και την ενοικίαση δωματίου.

Οι εκδηλώσεις μπορούν να υλοποιηθούν με υψηλή ποιότητα  χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία όλων των συμμετεχόντων.

Απαιτείται εκτενής προγραμματισμός

Ενώ το κόστος ταξιδιού, διαμονής και φιλοξενίας μειώνεται με τα υβριδικά συνέδρια, η προσπάθεια σχεδιασμού και υλοποίησης μπορεί να εξομοιωθεί με αυτές μιας κανονικής εκδήλωσης.

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις επικεντρώνονται στη σκηνοθεσία και τη συναισθηματικότητα του ζωντανού και διαδικτυακού κοινού.

Για αυτό, ανάλογα με τη μορφή της εκδήλωσης και το περιεχόμενο, τα κλιπ, η gamification, η ψηφοφορία και άλλα διαδραστικά στοιχεία πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα στοιχεία ζωντανών εκδηλώσεων.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται σκηνικός σχεδιασμός με τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με ειδικούς, συνήθως δεν αρκεί η μετάβαση από μια κανονική εκδήλωση σε μια υβριδική έκδοση.

Πολλές λεπτομέρειες πρέπει να ληφθούν υπόψη για υβριδικά γεγονότα. Αυτό περιλαμβάνει :

  • Σχεδιασμό φωτισμού συμβατό
  • Ασφάλεια δεδομένων.
  • Φιλικότητα προς το χρήστη της διαδικτυακής πλατφόρμας.
  • Ικανότητα μετάδοσης ή ενσωμάτωσης της ροής στην αρχική σελίδα του διοργανωτή.