Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι υπάλληλοι των ταξιδιωτικών γραφείων θα διαδηλώσουν σε ολόκληρη τη Γερμανία για να πολεμήσουν για το μέλλον του κλάδου τους. Διαδηλώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί σε περίπου 40 πόλεις – και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

Από το Βερολίνο στο Κόμπλεντς, από το Μαγδεβούργο στο Ντόρτμουντ, οι υπάλληλοι ταξιδιωτικών γραφείων θα βγουν στους δρόμους αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, σε όλη τη Γερμανία με  κύριο αίτημά τους την άμεση οικονομική βοήθεια για να επιβιώσει ο κλάδος και οι θέσεις εργασίας τους από την κρίση της πανδημίας.

Ήδη διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε 40 πόλεις, ο αριθμός τους εξακολουθεί να αυξάνεται ωστόσο, καθώς υποβάλλονται συνεχώς νέες αιτήσεις.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 50 – σε κάποια μέρη δεν επιτρέπονται περισσότεροι λόγω των αυστηρών μέτρων για τις διαδηλώσεις για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Στο Ανόβερο, οι αρχές ενέκριναν διαδήλωση με 300 συνολικά συμμετέχοντες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των συμμετεχόντων στο Πάντερμπορν είναι προς το παρόν χωρίς περιορισμούς – η συγκέντρωση προγραμματίζεται σε μια μεγάλη περιοχή στο αεροδρόμιο.

Οι διαδηλωτές έχουν βρει μερικές ιδέες για να τραβήξουν την προσοχή στις απαιτήσεις τους. Πολλοί θέλουν να παρουσιάσουν κενές βαλίτσες και ξαπλώστρες. Επιπλέον, σχεδιάζεται μεταξύ άλλων, είτε να συσσωρευτούν παλιοί ταξιδιωτικοί κατάλογοι στο Μπέργκεν ή να χρησιμοποιηθούν για να γραφτεί με αυτούς η λέξη “ταξιδιωτικό γραφείο” σε μεγάλο μέγεθος.

Η αρχική σπίθα για τις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο προήλθε από τον ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Rainer Maertens από τη Δρέσδη, ο οποίος οργάνωσε μια πορεία με περίπου 50 λεωφορεία μέσω της πόλης. Δράση διαμαρτυρίας από το Rainer Maertens έχει επίσης προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη. Σε ορισμένες πόλεις, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, επειδή οι άδειες έχουν ζητηθεί πρόσφατα και οι αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία τους.

Το κίνημα των ταξιδιωτικών πρακτορείων οργανώνεται κυρίως μέσω της ανοιχτής ομάδας Facebook «Οργάνωση ταξιδιωτικών πρακτορείων σε εθνικό επίπεδο», η οποία ιδρύθηκε στις 22 Απριλίου από τους επαγγελματίες ταξιδιών Marion Mingerzahn, Marion Tibursky και Kirstin Heinrichs και μετράει ήδη περισσότερους από 4.400 συμμετέχοντες.

Πολλοί ιδιοκτήτες και υπάλληλοι ταξιδιωτικών πρακτορείων αισθάνονται ξεχασμένοι σε σύγκριση με άλλους συμμετέχοντες στον κλάδο, όπως οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες ή οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίοι έχουν ήδη βοηθηθεί οικονομικά.