tram1511Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής της υπογραφής, οι εργασίες για την επέκταση ξεκινούν τον Μάρτιο με στόχο την ολοκλήρωσή του τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ το έργο θα περιλαμβάνει 12 νέες στάσεις και αναμένεται να εξυπηρετεί 35.000 επιβάτες ημερησίως.

 

Το έργο, προϋπολογισμού ύψουν 61 εκατ. ευρώ, θα ξεκινά από τον σταθμό ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και θα καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά, στον τερματικό σταθμό «Ακτή Ποσειδώνος» μέσω των οδών Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλίτση.

Παράλληλα με την κατασκευή της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά, η Αττικό Μετρό ΑΕ θα υλοποιήσει σειρά εκτεταμένων μονοδρομήσεων στο κέντρο του Πειραιά, καθώς και σημαντικά έργα ανάπλασης σε ελεύθερους χώρους και πλατείες της πόλης, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, η επανεκκίνηση των δημόσιων έργων αποτελεί βασικό πυλώνα για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την επιστροφή στην ανάκαμψη.

Τέλος, όσον αφορά το μετρό, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη μέχρι τον Απρίλιο θα έχει επεκταθεί στην Ανθούπολη, τον Ιούλιο στο Ελληνικό, αφού περάσει από τους προηγούμενους σταθμούς Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Άλιμο, ενώ το Σεπτέμβριο θα φτάσει μέχρι το Χαϊδάρι.