Στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου, λειτουργικού και εύχρηστου για το κοινό, συστήματος δημόσιων μεταφορών προχωράει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ)  σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών.

Στόχος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών των δημόσιων συγκοινωνιών και κυρίως της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 / Interreg V-A.

Ειδικότερα, η ΕΤΑΛ προχωρεί στην εγκατάσταση 40 πυλώνων ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε στάσεις λεωφορείων στον παραλιακό δρόμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Μεταφορών, το έργο αφορά στην εγκατάσταση συστήματος πληροφορικής που διαχειρίζεται και δημιουργεί όλο το υλικό που παρουσιάζεται κατά μήκος και κατά τη διάρκεια κάθε διαδρομής.

Πρόκειται για 40 έξυπνες στάσεις πληροφόρησης με σύγχρονο ασφαλή και λειτουργικό σχεδιασμό. Οι στάσεις τροφοδοτούνται ενεργειακά με ηλιακούς συλλέκτες και παρέχουν πληροφόρηση για την άφιξη λεωφορείων σε κάθε στάση. Αυτό γίνεται τόσο οπτικά όσο και ηχητικά, για την πληροφόρηση και των ΑμεΑ.