Mία νέα πρωτοβουλία με την ονομασία «Any Wear, Anywhere», ξεκίνησε η Japan Airlines, η οποία θα επιτρέπει στους επιβάτες των πτήσεών της να να νοικιάζουν σετ ρούχων για τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, εξαλείφοντας την ανάγκη να πακετάρουν.

Το πρόγραμμα θα εκτελείται σε δοκιμαστική βάση έως τον Αύγουστο του 2024.

Η πρωτοβουλία είναι σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία Sumitomo.

Ο πρωταρχικός στόχος δεν είναι ένα απλό θέμα ευκολίας για τον μεμονωμένο ταξιδιώτη. Η υπηρεσία ενοικίασης ρούχων στοχεύει πρωτίστως στη μείωση του βάρους των αεροσκαφών στον στόλο της JAL, περιορίζοντας  τις εκπομπές άνθρακα της αεροπορικής εταιρείας.

«Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να πετούν ξανά μετά την πανδημία του COVID-19 και με την πρόσφατη έμφαση στη βιωσιμότητα, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση σε όλο τον κόσμο για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Η ιδέα της υπηρεσίας είναι επομένως να παρέχει μια ταξιδιωτική εμπειρία με ελάχιστες αποσκευές, προσφέροντας ενοικιάσεις ρούχων στον προορισμό, δημιουργώντας έτσι περιβαλλοντική αξία», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση.

Το βάρος των επιβατών, των αποσκευών και του φορτίου προσθέτει στην κατανάλωση καυσίμου και στην παραγωγή άνθρακα για κάθε αεροσκάφος.

Αφήνοντας 10 κιλά αποσκευών στο σπίτι, οι πελάτες θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 7,5 κιλά,

Πώς ακριβώς λειτουργεί; Λαμβάνεται υπόψη το προσωπικό στυλ κάποιου;

Ανάλογα με τον αριθμό των στοιχείων που περιλαμβάνονται, οι ενοικιάσεις κυμαίνονται από 28 έως 48 δολάρια.

Οι κατηγορίες χωρίζονται επίσης ανάλογα με την εποχή—καλοκαίρι, χειμώνα και άνοιξη/φθινόπωρο—καθώς και κατά περίσταση—casual, smart casual και συνδυασμός των δύο.

Όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα πρέπει να εγγραφούν στον ιστότοπο του προγράμματος ένα μήνα πριν από τα ταξίδια τους, εισάγοντας τον αριθμό αναφοράς πτήσης της JAL και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ή άλλων καταλυμάτων τους, όπου θα παραδοθούν τα σετ ντουλάπας.

Η περίοδος ενοικίασης ρούχων διαρκεί δύο εβδομάδες. Η Sumitomo Corporation θα διευθύνει την έκθεση, επιβλέποντας την προμήθεια, την παράδοση και τον καθαρισμό των ρούχων στο πρόγραμμα.