Την ένταξη στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης που υπέβαλλε πριν από ένα περίπου χρόνο ο Δήμος Ζακύνθου και η οποία αναρτήθηκε ήδη στο “Διαύγεια” δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Tο ποσό που αφορά την Ζάκυνθο ανέρχεται στα 7.600.000€ και στόχος είναι να αναπτυχθεί ο οικοτουρισμός στο νότιο τμήμα της Ζακύνθου, και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΕΘΠΖ, σε ευθεία γραμμή από το Αργάσι μέχρι το Κερί και τον Αγαλα.

Την υποβολή πρότασης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) αποφάσισε ο Δήμος Ζακύνθου μετά από διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στη Διαχειριστική Αρχή στην Κέρκυρα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και άλλους Φορείς.

“Έχει την λογική για την ανάπτυξη και το περιβάλλον, την ανάπτυξη μιας περιοχής με ένα μοντέλο που μπορούμε και ταιριάζει στο νησί. Ποια είναι η Ζάκυνθος, είναι αυτά τα θετικά στοιχεία που έχουμε και η δυνατότητα διαμέσου των δυο προγραμμάτων αυτών να τα προωθήσουμε και να τα αναπτύξουμε. Το νησί της Ζακύνθου αποτελεί έναν τόπο με πολύ ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται ιδιαίτερα με το φυσικό / περιβαλλοντικό κεφάλαιο που διαθέτει αλλά και την αγροτική οικονομία και κοινωνία της.”  δήλωσε ο κ. Τσίπηρας.

Η προωθούμενη αξιοποίηση του εργαλείου των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης πόρων για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή “ολοκληρωμένων” αναπτυξιακών στρατηγικών λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους περιοχών.

Πηγή: imerazante.gr