Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες που υπάγονται στην αρμοδιότητά του και έχει συνυπογράψει όλες τις κοινές αποφάσεις που προβλέπονται για την πλήρη εφαρμογή του συστήματος εισροών – εκροών. Τούτο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΜΕΔΙ με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία υποστηρίζουν ότι «ο νόμος για την τοποθέτηση του συστήματος εισροών – εκροών έμεινε στα χαρτιά».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον Αύγουστο του 2013 με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου (Αριθμό 40534/4859/2013 ΦΕΚ 2041 Β’) απλοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες και καταργήθηκαν διοικητικές πράξεις προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση για την πιστοποίηση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών.

Επίσης, προκειμένου να διευκολυνθούν ως προς τον έλεγχο της τοποθέτησης του συστήματος αυτού οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών (λόγω μη ύπαρξης μηχανογραφημένης καταχώρησης των πρατηρίων υγρών καυσίμων) εστάλησαν στις υπηρεσίες αυτές (ανά Νομό ), όλα τα πρατήρια τα οποία είναι καταχωρημένα από τους εκμεταλλευτές τους στο ΤΑΧΙS , ώστε να γίνει αντιστοίχιση και να είναι ευχερής ο έλεγχος των πρατηρίων που δεν έχουν τοποθετήσει το σύστημα αυτό.

Επομένως, καταλήγει το ΥΠΟΜΕΔΙ, είναι τουλάχιστον άδικο να επιρρίπτονται ευθύνες στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αντί σε φορείς που είναι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν το σύστημα αυτό.