Το Υπουργείο Τουρισμού της Ινδίας ξεκίνησε μια εκστρατεία για να καθησυχάσει τις τουρίστριες ότι είναι ασφαλείς στη χώρα μετά από μια δημοσκόπηση εμπειρογνωμόνων που την κατέταξε ως την πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες.

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Thomson Reuters, 548 εμπειρογνώμονες σε θέματα γυναικών κατέταξαν την Ινδία ως την πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες, μπροστά από το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Σομαλία και τη Σαουδική Αραβία, λόγω του υψηλού κινδύνου σεξουαλικής βίας και της σκλαβιά εργασίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Η Ινδία αμφισβητεί την κατάταξη και την χαρακτηρίζει “ανακριβής” και σε επιστολή της στις περιοχές της χώρας απαριθμεί τα βήματα που έχει κάνει για την ασφάλεια στην χώρα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και την έναρξη μιας δωρεάν πολύγλωσσης τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Τα περιφερειακά κυβερνητικά γραφεία κλήθηκαν να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της επιστολής για να καθησυχάσουν τους επισκέπτες στη χώρα.