Με κύριο στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των τουριστών από το εξωτερικό, η Ταϊλάνδη αναμένεται να θεσπίσει ως υποχρεωτική την ασφάλιση των εισερχόμενων τουριστών μέσω των γραφείων διακίνησης επιβατών του αεροδρομίου έναντι μικρού αντίτιμου.

Αφορμή για το νέο μέτρο αποτέλεσαν οι θάνατοι των Κινέζων τουριστών εξαιτίας της βύθισης σκάφους στο Πουκετ των περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bangkok Post, το αντίτιμο αυτό θα συνεισφέρει έως και 32.700 δολάρια στην Υπηρεσία Τουρισμού της Ταϊλάνδης, για την κάλυψη εξόδων σε περίπτωση θανάτου ενός τουρίστα έως και 30 μέρες αφού έφτασε στη χώρα.

Σημειώνεται πως φέτος η Ταϊλάνδη αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 40 εκατομμύρια ξένους ταξιδιώτες, με τους Βρετανούς να βρίσκονται πρώτοι στην κατάταξη με τους τουρίστες που πραγματοποιούν ταξιδιωτική ασφάλιση πρωτού επισκεφθούν τη χώρα.

Επιπλέον, οι τουριστικοί πράκτορες που φέρουν τουρίστες από τα ισλαμικά κράτη παρέχουν ασφάλιση στους πελάτες τους, μέσω συνεργασία με το νοσοκομείο Nakhon Nayok στην κεντρική Ταϊλάνδη.