Όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR για τον COVID-19 κατά την άφιξή τους στη Σιγκαπούρη.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας (MOH). Η εν λόγω εντολή θα τεθεί σε ισχύ από τις 24 Ιανουαρίου ως μέρος αυστηρότερων συνοριακών μέτρων για τη διαχείριση του κινδύνου εισαγόμενων περιπτώσεων COVID-19.

Η Σιγκαπούρη σημείωσε αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων κορωνοϊού, κυρίως εισαγόμενων ή εκείνων που φτάνουν από άλλες χώρες.

Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες που δεν είναι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της Σιγκαπούρης και έχουν πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού σε χώρες ή περιοχές υψηλού κινδύνου πρέπει να λάβουν τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Στη συνέχεια ελέγχονται ξανά στο τέλος της περιόδου ειδοποίησης παραμονής στο σπίτι τους.

Από τις 31 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες που υποβάλλουν αίτηση για είσοδο στη Σιγκαπούρη με το Air Travel Pass (ATP) και το Reciprocal Green Lanes (RGLs) θα πρέπει να έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση για τα έξοδα ιατρικής θεραπείας και νοσηλείας που σχετίζονται με το COVID-19. Το ελάχιστο όριο κάλυψη θα πρέπει να είναι τα 30.000 SGD (22573 USD).

Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα τους βοηθήσει να πληρώσουν για τα έξοδα της ιατρικής τους θεραπείας στη Σιγκαπούρη.

Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν την ταξιδιωτική ασφάλιση από ασφαλιστές με έδρα τη Σιγκαπούρη ή στο εξωτερικό, δήλωσε το υπουργείο.