Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η απειλή απεργίας από τους διαχειριστές δικτύων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που απασχολούνται από τον Eurocontrol στις Βρυξέλλες φαίνεται να υποχωρεί μετά από μια «κατ’ αρχήν συμφωνία» για τα επίπεδα στελέχωσης.

Η ένωση διαχειριστών δικτύων στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας Eurocontol εξέδωσε «προειδοποίηση» για απεργία στις αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο το συνδικάτο USB, ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον Eurocontrol για την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού και την αποφυγή της απεργίας μετά από διαπραγματεύσεις «24 ώρες το εικοσιτετράωρο».

Η συμφωνία θα τεθεί σε ψηφοφορία από τα μέλη του σωματείου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και κάλπη θα κλείσει στις 1 Αυγούστου.

Υποθέτοντας «ένα θετικό αποτέλεσμα» η ένωση είπε πώς η προειδοποίηση για απεργία θα αποσυρθεί.

Η απειλή του USB για προειδοποιητική απεργία από τους ελεγκτές στην ένωση που εδρεύει στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να αγγίξει το ένα τρίτο όλων των ευρωπαϊκών πτήσεων το καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι απεργίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη, ειδικά στη Γαλλία, παραμένουν ανησυχητικές αυτό το καλοκαίρι.

Οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεχίζουν να πραγματοποιούν τακτικές απεργίες, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έκλεισε το 20% του εναέριου χώρου της Ευρώπης, αυξάνοντας τις καθυστερήσεις.