Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι νέες κενές θέσεις εργασίας σε ταξίδια υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδo τους εδώ και 22 μήνες τον Δεκέμβριο, που ήταν ο πιο αργός μήνας του έτους για προσλήψεις στον κλάδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της C&M Travel Recruitment, οι νέες κενές θέσεις εργασίας για ταξίδια στην Βρετανία τον περασμένο μήνα μειώθηκαν κατά 39% από τον Δεκέμβριο του 2021, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο αριθμός μειώθηκε επίσης κατά 58% σε σχέση με τον προ πανδημίας μήνα Δεκέμβριο του 2019.

Ομοίως, ο αριθμός των υποψηφίων που τοποθετήθηκαν σε νέες ταξιδιωτικές θέσεις μειώθηκε σε ετήσιο χαμηλό τον περασμένο μήνα, υποχωρώντας κατά 40% από τον Νοέμβριο.
Το ποσοστό μειώθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2019 και κατά 30% το 2018.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα σημειώθηκε άνοδος των νέων υποψηφίων κατά 6% υψηλότερη από ό,τι τον ίδιο μήνα το 2021 και 7% υψηλότερη από το 2019.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Barbara Kolosinska υπογράμμισε ότι ο Δεκέμβριος σημείωσε «μεγάλη πτώση στη δραστηριότητα», αλλά είπε ότι το 2022 σηματοδότησε μια «ανάκαμψη αγκαλιάς» για τις ταξιδιωτικές προσλήψεις και ο Ιανουάριος φαίνεται ως ένας «πολύ ισχυρότερος μήνας» μέχρι στιγμής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Ιανουάριος μοιάζει ήδη πολύ πιο δυνατός μήνας με πολλούς εξαιρετικούς νέους ρόλους που διατίθενται σε ολόκληρο τον κλάδο».