Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο δείκτης μετοχών Baird/STR Hotel υποχώρησε 2,7% τον Αύγουστο σε επίπεδο 5.021.
Συνολικά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, ο χρηματιστηριακός δείκτης μειώθηκε κατά 12,6%.

Οι τάσεις των ξενοδοχείων παρέμειναν σταθερές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά την αστάθεια των κεφαλαιαγορών και τις μακροοικονομικές αβεβαιότητες.

Η στάση των επενδυτών

Όπως υπογραμμίζει ο Michael Bellisario, ανώτερος αναλυτής ξενοδοχειακής έρευνας και διευθυντής της Baird, «παρά τη ελαφρά πτώση των τιμών των μετοχών, τόσο τα Global Hotel Brands όσο και τα Hotel REITs ξεπέρασαν τα αντίστοιχα σημεία αναφοράς τους τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι επενδυτές εμφανίζονται κάπως επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές σημαντικής ανάκαμψης στα επαγγελματικά ταξίδια και οι ξενοδοχειακές μετοχές φαίνεται να προεξοφλούν αυτή τη σχετικά συντηρητική προσδοκία».

Σε υγιή επίπεδα ζήτηση και τιμές δωματίων

«Ακόμη και με την αναμενόμενη εποχική επιβράδυνση, η ζήτηση και οι τιμές δωματίων έχουν παραμείνει σε υγιή επίπεδα, δήλωσε η Amanda Hite, πρόεδρος του STR.

Τα πολυτελή και ανώτερα ξενοδοχεία μεσαίας κλίμακας ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα πληρότητας τον Αύγουστο. Ήταν ελκυστικά για τους ταξιδιώτες αναψυχής καθώς και τους εταιρικούς ταξιδιώτες.

Με τα σχολεία να είναι πλέον σε λειτουργία, ιδιοκτήτες και χειριστές παρακολουθούν στενά την κίνηση στα επαγγελματικά ταξίδια και στους μεμονωμένους ταξιδιώτες για να καταλάβουν εάν και πώς έχουν αλλάξει τα πρότυπα από την έναρξη της πανδημίας.

Οι διοργανωτές MICE ανυπομονούν για το πρώτο φθινόπωρο χωρίς σημαντικούς περιορισμούς υγείας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις μεγάλων ομάδων, σε νέα ύψη.

Εξετάζοντας τα τελικά στοιχεία, το GOPPAR ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο.
Αλλά τα έξοδα που θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, θα ασκήσουν πίεση στην αύξηση των κερδών».

Τον Αύγουστο, ο δείκτης Baird/STR Hotel Stock Index ξεπέρασε τόσο τον S&P 500 (-4,2%) όσο και τον MSCI US REIT Index (-6,1%).

Ο υποδείκτης Hotel Brand υποχώρησε 2,3% από τον Ιούλιο στις 8.959, ενώ ο υποδείκτης Hotel REIT υποχώρησε 3,7% στις 1.143.