Στην Μπανγκόνκ της Ταϊλάνδης κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της χώρας και ευρύτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και για την τουριστική ανάπτυξη της Ταϊλάνδης, αφού τα τρένα του υψηλής ταχύτητας θα εκμηδενίζουν τις αποστάσεις.

Όπως για παράδειγμα η διαδρομή από την Μπανγκόνκ μέχρι το Νόνγκ Κάι. Στο μέλλον με τον νέο σιδηροδρομικό κόμβο θα γίνεται σε μόλις τρεις ώρες, αντί για τη συνηθισμένη μέχρι πρότινος 11 ωρών με συμβατικό τρένο.

Απευθείας σύνδεση με διεθνή αεροδρόμια

Τα τρένα του νέου σταθμού θα συνδέουν τα διεθνή αεροδρόμια Σουβαρναμπούμι, Ντον Μούινγκ και Ου-Ταπάο καθώς και το δίκτυο με τον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Σε έκταση 1.280 στρεμμάτων, το Μπάνγκ Σου Γκράντ, θα εξυπηρετεί επιβάτες πραγματοποιώντας μεγάλες αποστάσεις από το κέντρο της πόλης. Τα εγκαίνια του αναμένονται να γίνουν το ερχόμενο έτος.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εξωτερικές εργασίες. Ενώ απαιτούνται μόνο ορισμένες εσωτερικές διακοσμήσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

12 σιδηροδρομικές πλατφόρμες

Το Μπάνγκ Σου Γκράντ αποτελείται από τέσσερις ορόφους και περιλαμβάνει 12 σιδηροδρομικές πλατφόρμες και 24 πίστες.

Την ίδια στιγμή μπορούν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους επιβάτες 26 με 40 τρένα.
Με τη χωρητικότητα των επιβατών να μπορεί να ανέλθει ημερησίως έως τους 600.000.

Μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης της πόλης

Η κατασκευή του σταθμού Μπάνγκ Σου Γκράντ θα βοηθήσει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης της πόλης. Ενώ θα ενισχύσει τον ρόλο της Ταϊλάνδης ως περιφερειακός κόμβος μεταφορών, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Αφού η εξυπηρέτηση του κοινού θα πραγματοποιείται με ηλεκτρονικά τρένα. Και  το 30% του χώρου θα καλυφθεί με πράσινο.