Τουριστική οδηγία προς τους Βρετανούς υπηκόους να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Τυνησία εξέδωσε το  Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας .

Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα το υπουργείο εξωτερικών ζητά και την αποφυγή των αναγκαίων ταξιδιών και συνεργάζεται με τους tour operator για την επιστροφή των Βρετανών τουριστών .

Ο γενικός γραμματέας του Foreign Office, Philip Hammond τόνισε πως από την τρομοκρατική επίθεση στη Sousse, η εικόνα απειλής έχει αναπτυχθεί σημαντικά, κάτι που μας οδήγησε να θεωρούμε ότι μία νέα τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Οι έρευνες των Αρχών της Τυνησίας τόσο για την επίθεση στη Sousse όσο και στο Μουσείο Bardo νωρίτερα μέσα στον ίδιο χρόνο είναι σε εξέλιξη και οι Τυνήσιοι έχουν κάνει σαφές ότι επιθυμούν να εντοπίσουν και άλλα μεμονωμένα άτομα, τα οποία και υποπτεύονται ότι πιθανόν να διατηρούν δεσμούς με αυτήν την επίθεση.

Ενώσο συνεργαζόμαστε με τις τυνησιακές Αρχές για να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, κρίνουμε ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε να προστατεθούν αποτελεσματικά οι τουρίστες από την τρομκρατική απειλή.

Λαμβάνοντας όλους αυτούς τους παράγοντες υπόψιν, κρίνουμε ότι είναι σωστό και συνετό να πάρουμε αυτήν την απόφαση. Δεν την πήραμε ‘ελαφρά τη καρδία’, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας θα είναι πάντοτε η ασφάλεια των πολιτών μας.

Στις μέρες και τις εβδομάδες που ακολουθούν, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να δουλεύουμε μαζί με τους Τυνήσιους για την καλύτερη κατανόηση της απειλής και για την ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλείας τους απέναντί της, καταλήγει ο κ. Hammond