Εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψαν τα εγχώρια θεματικά πάρκα της Disney  στο τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Μπομπ Τσάπεκ.

Ειδικότερα, τα Disney Parks, Experiences and Products παρουσίασα έσοδα 7,4 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 36% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν περισσότερο από 100% στα 1,5 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 640 εκατ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη αυξήθηκε κατά 6% από πέρυσι και σχεδόν κατά 40% από το 2019.

Επίσης, οι διεθνείς επισκέπτες επέστρεψαν στο Walt Disney World Resort στο Ορλάντο σημειώνοντας ότι ο αριθμός τους ήταν «κατά προσέγγιση σύμφωνος» με τα σύνολα πριν από την πανδημία.

Η ζήτηση για τα πάρκα είναι ισχυρή μεταξύ των επισκεπτών, σύμφωνα με τον Chapek, ο οποίος είπε ότι η ζήτηση “σε πολλές ημέρες υπερβαίνει την τρέχουσα χωρητικότητά μας”.

Η Disney Cruise Line συνέβαλε επίσης ουσιαστικά στα αποτελέσματα της Disney κατά το τέταρτο τρίμηνο, είπε ο CFO. Το τελευταίο πλοίο του που δρομολογήθηκε, το Disney Wish, ήταν επιτυχημένο και ο υπόλοιπος στόλος απολαμβάνει «συνεχιζόμενη ανάκαμψη». Η πληρότητα του Wish ξεπερνά τακτικά το 90%, είπε ο McCarthy.