Στις κορυφαίες επιλογές των Βρετανών για καλοκαιρινές διακοπές παρέμεινε η Ελλάδα, σύμφωνα με τις πωλήσεις που κατέγραψαν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία της χώρας.

Οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες ανέφεραν ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν ακόμα μια ισχυρή περίοδος συναλλαγών. Οι πωλήσεις των πακέτων διακοπών για το φετινό καλοκαίρι να κυριαρχούν. Παράλληλα, αυξητικές τάσεις συνέχιζαν να παρουσιάζουν και οι πωλήσεις για το 2024.

Εκτός της Ελλάδας, πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί παρέμειναν η ηπειρωτική Ισπανία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά.

Αυξητική τάση και για την κρουαζιέρα

Οι τουριστικοί πράκτορες ανέφεραν, επίσης, ότι σταθερά ανοδική τάση εμφανίζει ο τομέας της κρουαζιέρας.
Προορισμοί όπως οι οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία οι οποίοι συμβάλλουν στην τόνωση των πωλήσεων εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Paul Waters, διευθύνων σύμβουλος της Premier Travel, επισήμανε ότι «οι ευρωπαϊκοί καλοκαιρινοί προορισμοί εξακολουθούν να παραμένουν το πιο δυνατό προϊόν. Ωστόσο, η κρουαζιέρα είχε μια πολύ καλή εβδομάδα και είναι ένας από τους λόγους που είδαμε αύξηση στις αναχωρήσεις το 2024».

Στην Premier Travel, το 57% των πωλήσεων αφορά στο φετινό καλοκαίρι. Το 20% στο επόμενο έτος, ποσοστό ενισχυμένο 5% σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Paul Waters υπογράμμισε ότι ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Ωστόσο, κινήθηκε σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα για το συγκεκριμένο μήνα.

Στην Spear Travels ο όγκος κρατήσεων παρουσίασε πτώση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, τονίζοντας, αλλά οι μέσες τιμές κρατήσεων αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο.

Ο Ιούνιος ήταν ο πιο δημοφιλής μήνας αναχώρησης στις πωλήσεις της την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των κρατήσεων για τον χειμώνα 2023-2024, που επιβεβαιώθηκαν τον Φεβρουάριο, εμφανίστηκε ενισχυμένος.

Δεν υπάρχουν σημάδια πτώσης των πωλήσεων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hays Travel North West, Don Bircham, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν σημάδια πτώσης των πωλήσεων».
Οι κρατήσεις της περασμένης εβδομάδας αυξήθηκαν 30% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

Οι πωλήσεις κρουαζιέρας ήταν ισχυρές. Επίσης, η Τενερίφη, η Πάλμα και το Αλικάντε είχαν τις καλύτερες επιδόσεις για οργανωμένες διακοπές.

  • Το μερίδιο των κρατήσεων για το καλοκαίρι ανήλθε στο 78%.
  • Το 11% των πωλήσεων αφορούσε καθυστερημένες αναχωρήσεις.
  • Το υπόλοιπο 11% αφορούσε στον επόμενο χειμώνα και στο καλοκαίρι του 2024.

Ο Jo Richards, διευθυντής της Tivoli Travel, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Daniele Broccoli, διευθύνων σύμβουλος της Typically Holidays.