Υψηλές επιδόσεις καταγράφουν οι αεροπορικές εταιρείες Ασίας-Ειρηνικού σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία Ιουλίου 2023 από την Ένωση Αερογραμμών Asia Pacific Airlines (AAPA).

Η σταδιακή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά επιβατών της περιοχής, οδήγησε επίσης στην αύξηση της ζήτησης.

Συνολικά, 27,2 εκατ. διεθνείς επιβάτες μεταφέρθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες Ασίας-Ειρηνικού τον Ιούλιο, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 146,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η μέση ζήτηση ήταν 81,4% του αντίστοιχου μήνα το 2019.

Μετρούμενη σε έσοδα επιβατικών χιλιομέτρων (RPK), η ζήτηση αυξήθηκε κατά 107,6% από έτος σε έτος, αντανακλώντας τη σχετική ισχύ στα περιφερειακά δρομολόγια.

Αφού αντιπροσώπευε αύξηση 98,8% από έτος σε έτος στη διαθέσιμη χωρητικότητα θέσεων, ο μέσος συντελεστής διεθνούς φορτίου επιβατών αυξήθηκε κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 83,7%, σύμφωνα με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2019.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο επικεφαλής της AAPA σημείωσε: «Στον τομέα των επιβατών, η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, υποστηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης. Οι προοπτικές για τις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες παραμένουν θετικές, καθώς οι αερομεταφορείς συνεχίζουν να αναπτύσσουν δίκτυα για να καλύψουν τη ζήτηση ταξιδιών και να επιστρέψουν σταδιακά στην κερδοφορία, διατηρώντας παράλληλα την αφοσίωσή τους στην ασφάλεια και τη βιωσιμότητα».