Μεγάλη εισροή τουριστών την περίοδο του Καθολικού Πάσχα κατέγραψε η Κύπρος, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Αυστρία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Επιπλέον, οι τοπικοί ξενοδόχοι πρόσφεραν πακέτα που προσέλκυσαν τους Κύπριους, παρακινώντας τους να επισκεφθούν παραλιακά θέρετρα στην Πάφο και τη Λεμεσό, καθώς και σε αγροτικές περιοχές.

Ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι αναμένει τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων να φτάσουν μεταξύ 50% και 60% κατά την εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα, ενώ είπε επίσης ότι αναμένει Ισραηλινούς τουρίστες να φτάσουν στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, οι τιμές στην Κύπρο είναι γενικά προσιτές καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν αποφασίσει να απορροφήσουν το αυξημένο κόστος.

Αναγνώρισε επίσης ότι η κερδοφορία της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας θα μειωθεί σημαντικά αλλά αναμένει καλύτερη τουριστική σεζόν από πέρυσι.

Αναφορικά με τον αριθμό των τουριστών που επισκέφθηκαν την Κύπρο κατά την περίοδο του Καθολικού Πάσχα, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΞΕ είπε ότι αυτό σηματοδότησε το πρώτο κύμα τουριστών που φτάνουν στην Κύπρο και διαμένουν στα παραθαλάσσια θέρετρα που έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους.

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το πΩς ήταν στο παρελθόν, όταν το 70% με 80% των κρατήσεων γίνονταν από τουριστικούς πράκτορες και το υπόλοιπο 20-30% ήταν ιδιωτικές, ατομικές κρατήσεις. Τώρα η αναλογία είναι 50-50, που το θεωρώ πολύ υγιές», κατέληξε.