Πολλές προοπτικές έχει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του αερπορικού τουρισμού, καθώς θεωρείται ιδανική χώρα για αυτή την υψηλού επιπέδου κατηγορία τουρισμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση πληρώματα αεροσκαφών από το εξωτερικό έρχονται στη χώρα μας και απολαμβάνουν πτήσεις με μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά αξιοθέατα, εκμεταλλευόμενα τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και τις φυσικές της ομορφιές.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες αφίχθη στη χώρα μας μια ομάδα 25 Γάλλων πιλότων της Γαλλικής Σχολής Πιλότων AIRFLASH. Συντονιστής της επίσκεψής τους στη χώρα μας ήταν η Αερολέσχη Σερρών η οποία τους παρείχε τις εγκαταστάσεις της καθώς και όλη την αεροναυτιλιακη υποστήριξηπου απαιτούνταν για το ταξίδι τους.

Επίσης, με ενέργειες της Αερολέσχης Σερρών το ταξίδι τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Τα αεροσκάφη μεταφέρθηκαν οδικώς στις Σέρρες και συναρμολογήθηκαν εκεί. Οι πιλότοι έφθασαν στη χώρα μας με πτήση αερογραμμών και παρέλαβαν τα αεροσκάφη τους έτοιμα για πτήση.

Το ταξίδι αυτό ονομάστηκε ‘Ταξίδι στη Γη του Οδυσσέα’ (Voyage A La Terre DE L’ODYSSEE). Σε 8 ημέρες (31/5/2017 έως 7/6/2017) τα γαλλικά πληρώματα πέταξαν σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα (Εδεσσα, Καρδίτσα, Μετέωρα, Πίνδος, Αγρίνιο, Ιόνια νησιά, Δελφοί, Ισθμός Κορίνθου, Κωπαίδα, Σκιάθος, Σκόπελος, Λάρισα) και επέστρεψαν τελικά στις Σέρρες όπου και έληξε το ταξίδι τους.

Οι εντυπώσεις των πληρωμάτων άριστες, τόσο από τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδος όσο και από τη φιλοξενία που είχαν σε όλα τα μικρά αεροδρόμια Αερολεσχών που επισκέφθηκαν. Οι εντυπώσεις τους αυτές θα μεταφερθούν και θα διαχυθούν στην πατρίδα τους, φέρνοντας και άλλους πιλότους τις επόμενες χρονιές. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το ταξίδι αυτό άφησε στη χώρα μας ένα ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ μέσα σε λίγες μέρες.